Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ωμή παραδοχή της Λαγκάρντ για την Κύπρο

Christine-Lagarde-IMF
Μετά τις δηλώσεις της στις Βρυξέλλες έπειτα από την ολοκλήρωση του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο, με τις οποίες επαινούσε τις κυπριακές αρχές για την απόφασή τους, που χαρακτήριζε αναγκαία για να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία, η Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε στη δημοσιότητα και γραπτή δήλωση.
Με αυτήν, υποστηρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες παρέχει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της χώρας, καθλως επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του θέματος με τις δυο προβληματικές τράπεζες, και προστατεύει όλες τις ασφαλισμένες καταθέσεις, σε όλες τις τράπεζες.
Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, το σχέδιο παρέχει μια σταθερή και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, και τα τοποθετεί σε μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη, ενώ επισημαίνει ότι αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα, που χαρακτηρίζει “κλειδί” για την ανάπτυξη.
Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να αποφασίσει για το ακριβές ύψος του ποσού που θα διατεθεί προς ενίσχυση της Κύπρου.

ysterografa.gr