Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πάσες στο Περιφερειακό

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πριν από μερικές αγωνιστικές είχε φτάσει στο σημείο να βλέπει τον υπόλοιπο... κόσμο από την κορυφή, από χθες η Προσοτσάνη βρίσκεται εκτός προνομιούχου εξάδας και, πλέον, δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχη! Η ομάδα της Δράμας γνώρισε ήττα-σοκ στην έδρα της από τον Εβρο Σουφλίου που πλασαρίστηκε στην πρώτη τριάδα! Στην πρώτη θέση του ομίλου ανέβηκε ο Αρης Ακροποτάμου μετά την επικράτησή του επί της Δόξας Πετρούσας στο ντέρμπι της ημέρας, ενώ το πλεονέκτημα για την άνοδο απέκτησε και ο Ορφέας Ελευθερούπολης που λύγισε την αντίσταση του Βυζάντιου Κοκκινοχώματος.


2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τον τίτλο των... φαβορί άφησαν για ένα ενενηντάλεπτο Ηρακλής Αμπελοκήπων και Καμπανιακός, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη της ανόδου! Οι πρωταθλητές Μακεδονίας υπέστησαν την ήττα στην έδρα τους από τον Εθνικό Αγιονερίου, που διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τον έβδομο Κιλκισιακό!
Η ιστορική ομάδα πήρε δύσκολη νίκη σε ματς-θρίλερ στο τοπικό ντέρμπι με τη Δόξα Χέρσου και εξακολουθεί να ελπίζει σε άνοδο! Εκπληξη σημειώθηκε και στη Χαλάστρα, όπου ο καταδικασμένος Εθνικός Ν. Μαλγάρων κέρδισε τον Καμπανιακό με 2-1! Σπουδαίο τρίποντο μάζεψε και ο Διγενής Λακκώματος στη μάχη με τον Αχιλλέα Τριανδρίας
 

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σε... παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι με τη Νάουσα η Κοζάνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η υπεροχή της στον όμιλο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί! Το «κόκκινο» συγκρότημα συνέτριψε με 4-0 τους «κυανόλευκους», που απογοήτευσαν εκ νέου.
Σε σημαντικό ματς για την άνοδο, ο Κάστορας κέρδισε τον Πυρσό Γρεβενών, όμως αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται κοντά στη Γ' Εθνική. Το Μακροχώρι πέρασε εύκολα από την Αλεξάνδρεια, ενώ διπλό έκανε και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας κόντρα στα Γρεβενά Αεράτα.
 

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σπουδαία νίκη, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «χρυσάφι», πήρε χθες ο Αχιλλέας Δομοκού, κάνοντας... άνω κάτω την κατάσταση γύρω από τη διαχωριστική γραμμή! Η πρωταθλήτρια Φθιώτιδας επικράτησε στην Ελασσόνα της τοπικής ομάδας με 1-0 και ανέβηκε στην 6η θέση, προσπερνώντας τον χθεσινό της αντίπαλο! Πιο κοντά στην κορυφή βρίσκεται ο ΑΟ Καρδίτσας που πέρασε νικηφόρα από τον Αμπελώνα, ενώ εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις και ο Δωτιέας Αγιάς μετά το διπλό στο Λεοντάρι.
Τέλος, πιο κοντά στο... όνειρο είναι ο Ρήγας Φεραίος, που «καθάρισε» τον Πυργετό με το αγαπημένο του σκορ.



5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μετά από δύο σερί εντός έδρας ήττες ο Εθνικός Φιλιππιάδας έπαιζε με την πλάτη στον... τοίχο ενάντια στον Αρη Αιτωλικού σ' ένα παιχνίδι που ήταν ούτως ή άλλως βαθμολογικό ντέρμπι στην προσπάθεια για την εξασφάλιση μίας θέσης στην επτάδα. Και οι «κυανόλευκοι»... άστραψαν και βρόντηξαν επικρατώντας 5-0 επί μίας ομάδα που μέχρι χθες είχε δεχτεί συνολικά 11 γκολ σε 14 αγώνες. Σπουδαία νίκη πήρε ακόμη στο 93 (!) ο Ολυμπος Κέρκυρας επικρατώντας 3-2 της ΑΕ Καραϊσκάκης, τα Μετέωρα έμειναν στο μηδέν με τον Οδυσσέα Νυδρίου, ενώ τον... χαβά της συνέχισε (κερδίζοντας στο 91') η ΑΕ Μεσολογγίου
 

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μεγάλη μάχη θα γίνει στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν στον 6ο όμιλο για την είσοδο στην 6άδα που οδηγεί στην άνοδο στη νέα ερασιτεχνική κατηγορία. Γι' αυτό, λοιπόν, και η χθεσινή νίκη που πέτυχε εκμεταλλευόμενος τη δυναμική της έδρας του ο Διαγόρας Βραχνέικων επί της Εράνης Φιλατρών είναι σπουδαίας σημασίας. Οπως σημαντικό είναι και το τρίποντο της Δόξας Νέας Μανωλάδας, που (όπως και ο Διαγόρας) άφησε έναν πόντο πίσω του τον Εθνικό Μελιγαλά που ηττήθηκε από τον Ατρόμητο Λάππα. Tέλος το Πανόπουο νίκησε με 1 -0 τον Παναρκαδικο
 

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Η ΕΠΟ επικύρωσε την περασμένη εβδομάδα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, κάτι που σημαίνει ότι και επίσημα, πλέον, από τον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής θ' ανέβουν επτά ομάδες. Η μεγάλη μάχη για το 7ο και τελευταίο... εισιτήριο (αν και ούτε ο Πέλοπας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια) φαίνεται πως θα γίνει μεταξύ του Παρνασσού και του Παννυπλιακού, την οποία η ομάδα της Αράχωβας -που κέρδισε τον Ευβοϊκό- έπιασε στους 18 βαθμούς. Η ομάδα του Ναυπλίου από την άλλη πήρε «Χ» στο Κιάτο, αφού κατάφερε να παραβιάσει την ανέπαφη για 504' στα εντός έδρας ματς εστία του γηπεδούχου χθες Πέλοπα.
 

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηταν το ντέρμπι των βορείων προαστίων και -ίσως- το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής. Ωστόσο, η Πεύκη φρόντισε να μετατρέψει σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με την Κηφισιά και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την άνοδο! Την ίδια ώρα το Αιγάλεω πέρασε νικηφόρα από του Ζωγράφου με αντίπαλο τον Ηλυσιακό και πλησίασε στον... πόντο την κορυφή, ενώ σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πανηγύρισαν Νέα Ιωνία, Ιάσων και Τράχωνες, απέναντι σε Αιολικό, ΠΑΟ Ρουφ και Αγιαξ Ταύρου αντίστοιχα.
Αποχαιρέτησε οριστικά o Αιολικός
Είναι το καμάρι της Μυτιλήνης. Ο ιστορικός Αιολικός, με τις πλείστες επαγγελματικές συμμετοχές, τη νέα σεζόν θ' αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία εξέλιξη που είχε διαφανεί τις προηγούμενες αγωνιστικές ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ν' αποφευχθεί, ωστόσο η χθεσινή ήττα από τη Νέα Ιωνία και η ταυτόχρονη νίκη των Τραχώνων στον Ταύρο ήρθε για να τη σφραγίσει.
Μπορεί μαθηματικές ελπίδες να υπάρχουν ακόμη, αλλά φαντάζει σαν θαύμα το ενδεχόμενο να πάρει η ομάδα της Μυτιλήνης 12 πόντους και οι Τράχωνες (που έχουν να δώσουν και έναν αγώνα περισσότερο από τους τέσσερις των νησιωτών) μόλις έναν.
Ετσι στον Αιολικό αναβιώνουν μαύρες μνήμες της σεζόν 1999-2000. Τότε που οι «κυανόλευκοι» υποβιβάστηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα. Εκεί όπου αγωνίστηκαν για τελευταία φορά την περίοδο 2000-2001 αφού κέρδισαν άμεσα την επάνοδό τους στη Δ' Εθνική. Το ζητούμενο είναι αν θα μπορεί να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο αφού τα διοικητικά προβλήματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικές και οι χθεσινές δηλώσεις του Ταξιάρχη Βέρρου:
«Μπορεί να έχω παραιτηθεί εδώ και μήνες από την προεδρία, αλλά έχω αναλάβει και έχω πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Κάποιες ακόμη θα τις καλύψω επίσης, αλλά μέχρι εκεί. Για να πάει η ομάδα στην Κηφισιά την επόμενη αγωνιστική (σ.σ. τελευταίο φετινό εκτός έδρας) δεν πληρώνω. Ας έρθουν οι σωτήρες (σ.σ. με εμφανές ειρωνικό τόνο) να δώσουν τα χρήματα του ταξιδιού, αλλά και να καλύψουν το ποσό που απαιτείται για τα εντός έδρας ματς».


9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Την εξαιρετική του αγωνιστική κατάσταση επιβεβαίωσε και χθες ο Ολυμπιακός Λαυρίου, ο οποίος κερδίζοντας τον ΑΟ Δικαίου (υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του) με το εντυπωσιακό 3-1 απέκτησε διαφορά τριών πόντων από την 8η Τριγλία Ραφήνας, η οποία έπεσε θύμα της έκπληξης της αγωνιστικής χάνοντας 2-0 στην έδρα της Ανω Μεράς! Ακόμη ο Ατρόμητος Πειραιά στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρίμπιλα στον πάγκο επέστρεψε στις επιτυχίες, ενώ ισόπαλο ολοκληρώθηκε το... βαθμολογικό ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟ Νικολακάκη και του Κερατσινίου.
 


10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Είχε την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την 6η θέση, όμως ο συντοπίτης ΟΦ Ιεράπετρας αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την Αναγέννηση, στο ντέρμπι του Λασιθίου που ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Μεγάλο διπλό έκανε ο ΠΑΟ Κρουσώνα στα Ζωνιανά, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η επικράτηση του Κισσαμικού στην αναμέτρηση με τον Γιούχτα, που... έμπλεξε! Νικητής αναδείχθηκε ο πρωτοπόρος Ατσαλένιος στο ηρακλειώτικο ντέρμπι με τον Ηρόδοτο. Τέλος, οριστικός είναι ο υποβιβασμός της ΑΕ Κατσαμπά στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Πατούχα.