Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Πρωταγωνιστές της ανάπτυξης οι αγρότες

samarasvouli
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε τις θέσεις της Κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
«Για να γίνουμε σύγχρονη χώρα νομίζαμε πως έπρεπε να αναπτυχθεί ο τομέας της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σε βάρος των παραδοσιακών κλάδων και κυρίως του αγροτικού. Παράλληλα με τις απώλειες στον αγροτικό κλάδο χάσαμε και ένα δεύτερο τομέα, αυτόν της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης στην ομιλία του στη Βουλή.
«Χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε πως στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, εξήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, με τους αγρότες με 40 χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 62 και όχι στα 67 έτη. Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε την καθιέρωση αγροτικού νυχτερινού ρεύματος ενώ προωθείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο.
«Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης, ασκούμε την αγροτική πολιτική, είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στους παραγωγούς» επισήμανε.
«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι «να κάνουμε τους αγρότες πρωταγωνιστές της ανάπτυξης και όχι επεισοδίων».
Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στο εξωτερικό. «Είμαστε η πατρίδα της μεσογειακής διατροφής και δεν είδαμε ελληνικά προϊόντα να προωθούνται εντός και εκτός συνόρων με τον τρόπο που θα έπρεπε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα το εξαλείψουμε από τη κρίση όμως αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο δεν θα βγούμε».
Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης ασκούμε την αγροτική πολιτική, είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στους παραγωγούς.
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να γίνουμε σύγχρονη χώρα νομίζαμε πως έπρεπε να αναπτυχθεί ο τομέας της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σε βάρος των παραδοσιακών κλάδων και κυρίως του αγροτικού. Παράλληλα με τις απώλειες στον αγροτικό κλάδο, πρόσθσε, χάσαμε και ένα δεύτερο τομέα, αυτόν της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Κλείνοντας, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε πως οι δολιοφθορές θα τελειώσουν και οι καταστροφικές μανίες θα αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει. Την ίδια ώρα που αγωνιζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα, σημείωσε, κάποιοι κουκουλοφόροι πάνε και καίνε τις επιχειρήσεις. «Εμείς οι Έλληνες δεν θα το ανεχόμαστε. Αυτό δεν είναι παρά εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά», κατέληξε.

ysterografa.gr