Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

“Κατάληψη” της Χρυσής Αυγής δίπλα στο σπίτι του Σαμαρά!

Xrysh-Aygh
Περίπου 1.000 άτομα αριθμεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης, μπροστά από το Μνημείο των Ιμίων, όπου και το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στη βραχονησίδα το 1996, τότε που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στην πολεμική σύρραξη.
Λόγω της συγκέντρωσης παρατηρούνται ήδη κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς έχει κλείσει το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας, από τη Λεωφόρο Αμαλίας μέχρι το ξενοδοχείο Χίλτον, δηλαδή μεταξύ άλλων μπροστά από τη Βουλή.
Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων, καθώς οργανώσεις μεταναστών έχουν ειδοποιήσει εδώ και μέρες ότι φοβούνται επιθέσεις από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της συγκέντρωσης.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το Μνημείο των Ιμίων, όπου και πραγματοποιείται η συγκέντρωση βρίσκεται στη γωνία του οδού Μουρούζη, εκεί όπου, εκτός από εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, βρίσκεται και η οικία την οποία διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου βρίσκεται το πατρικό του.

ysterografa.gr