Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΟ. Λουτρακίου επικεφαλής στην Α1΄ Κορινθίας ,μετά την ήττα της Κλένιας από το Σπαθοβούνι. Με "λύση Νικοπολίδη" ο Αστέρας Δερβενίου 3 - 1 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου - Η Ελλάς Βέλου έχασε τις ελπίδες της για άνοδο


Στα πλαίσιατης 20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1΄κατηγορίας Κορινθίας.
Ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση στον β’γύρο,  ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής καθώς επεβλήθηκε,  μέσα στην κοινή τους έδρα, το γήπεδο του Σολομού, με 2 - 0 (80’ Ουάμο, 85’ Γόγολας ) του τυπικά γηπεδούχου, ΠΑΣ Κλένια και τον "γκρέμισε" από το "ρετιρέ" του βαθμολογίκού πίνακα
και έβαλε και πάλι «φωτιά» στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως δεν είναι τυχαία η πορεία του φέτος.
 ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ: Μητσόπουλος, Βελέντζας Κ., Μιχαλόπουλος, Μαγγίνας, Γκότσης (30’ Αργυρόπουλος), Γεώργαρης Ι., Γκίμπσον, Γεώργαρης Π. (70’ Καραβάς), Γόγολας, Ουάμο, Ζαφειρόπουλος(60’ Ντεβό)
ΚΛΕΝΙΑ: Γκίκας, Παπαϊωάννου, Παπαχρήστου, Μπαλάφας Π.Β., Πανακούλιας, Μπαστούνης, Σενής, Γεώργαρης Χ., Ζήσης, Μπαλτζής, Σκούρτης Έπαιξαν και οι: Γεώργαρης Σπ., Μπαλάφας Π.Μ., Δημόπουλος
Επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα , πέρασε με +1 βαθμό   την Κλένια , ο Α. Ο. Λουτρακίου μετά το νικηφόρο περασμά του με σκορ 3 - 1 από την έδρα του Εθνικού Ξυλοκέριζας, που επεσε κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού .
Μόλις στο 7’ οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Μπράνκο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 36’ ήρθε η απάντηση από τους φιλοξενούμενους με τον  Χρυσαφίδη,  να κάνει το 1-1, ενώ στο 45' ο ίδιος είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 51’ ο Καλλάς από πολύ κοντά πλάσαρε τον Σεραφείμ για το 1-2. Δέκα λεπτά αργότερα, το τελικό 1-3 με δυνατό σουτ του Γκαρμίρη και με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα του Σεραφείμ.
EΘ. ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ: Σεραφείμ, Νικολάου, Τσαάβα, Καραντζάβελος (90' Παναγιωτόπουλος), Μάρκελλος Β., Μάρκελλος Ι., Τρανούδης (65' Καράγιωργας), Μποντούρι, Μπράνκο, Διπλός, Νομικός (80' Τσαμαντάς)
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μπέκος, Γκαρμίρης, Σπέτσης, Μπάρμπας (85' Παινέσης), Ζερβός, Μαυρέλης, Αποστολάκης, Καλλάς, Κρίκας (34' Τσώκος), Γιαννακούλης (62' Σέγγας), Χρυσαφίδης

Η "λύση Νικοπολίδη" στον Αστέρα Δερβενίου είχε θετικά αποτελέσματα. Κάτω από της οδηγίες του "υπηρεσιασκού" προπονητή και παίκτη του,  Νίκου Κολιμάδη , η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας επεβλήθηκε, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ¨", με 3 - 1 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου του Χρήστου Αρδίζογλου.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4’ αλλά το φάουλ του Μυργιώτη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χόντια. Τελικά το 1-0 ήρθε από τον Μυργιώτη (16’), που με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη, η δύναμη και τα νεύρα κυριάρχησαν, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να μένουν με 10 παίκτες (59’), λόγω αποβολής του Αμπαδιωτάκη Κ., που έφτυσε τον Φωλιά.
Ο Αστέρας πάντως έφτασε στο 2-0 στο 62’ και πάλι με τον Μυργιώτη, ενώ  αμέσως  ο Μπαλής με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 81’ με κεφαλιά ο Αντωνόπουλος, μετά από όμορφη σέντρα του νεαποκτηθέντα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Κολιμάδης, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Ρούτσης (13’ λ.τρ. Μερκούρης, 73’ λ.τρ. Καραγιαννίδης), Μετεβελής, Φωλιάς, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης (64’ Καπούς), Αναγνωστόπουλος, Μυργιώτης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Χόντια, Μπαλής, Χατζηνικολής, Τσουμάνης Θ., Φαρμάκης, Τζαναβάρας, Μαρτίνος, Μίχας, Μπόρσης, Λέπεντζης, Αμπαδιωτάκης Κ.Έπαιξαν και οι: Δράκος, Τσουμάνης Δ.
Στη Νεμέα στο τοπικό ντέρμπι ο Παννεμεατικός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Παπουτσή νίκησε με 3 - 0 (5’ + 21΄ Παπουτσή, 85’ Τζας) την Θύελλα Πετρίου. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγωνα με 10 παικτες καθώς αποβλήθηκαν στο 79' ο Κοσμάς με απευθείας κόκκινη, της Θύελλας και στο 85' ο Τσιάκος με  2η κίτρινη κάρτα γιά τον Παννεμεατι
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Μαρινός, Σγούρος, Κυριάκος, Σαϊσανάς Π., Τζίνης (70’ Αθανασόπουλος), Ραπουσάι (83’ Κωστούρος), Παπουτσής, Σαϊσανάς Ν., Τζας (87’ Μαντζιώρος)
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Ζώης, Πέζος, Λαφαζάνος, Τσουμάνης, Σχοινοχωρίτης (37’ λ.τρ. Μάρκου),Μπακασέτας Β., Τουρέ, Μητράκος (56’ Γιαννούλης), Μανάβης, Κοσμάς, Λεκουσιώτης Η.

Στο "ΘΩΔΕΙΟ" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επέστρεψε στις νίκες με το θριαμβευτικό 4 - 0 επι  του Πανκαμαριακού, παραμένωντας ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, .

Στο πρώτο ημίχρονο ανοιξαν το σκορ με τον Παπαδημητρίου, , αλλά ο Πανκαμαριακός έφτασε κοντά στο 1-1, με τον Βλάση Κλουτσινιώτη να στέλνει την μπάλα άουτ από πολύ κοντά και ενώ ο Κόντης ήταν εξουδετερωμένος.
Στην επανάληψη, ήταν διαφορετικά. Ο Φραγκάκης έκανε το 2-0 μετά από πάσα του Κολλιάκου, για να κάνει το 3-0 και πάλι ο Παπαδημητρίου και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει κάπως την εστία του Κόντη. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Κατσιάπης με «λόμπα» και ενώ ο Σιετής είχε βγει και απομακρύνει προ των επιθετικών του Ολυμπιακού Λουτρακίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡAKIOY: Κόντης, Μπίτζιος (46’ Μαστρογιάννης), Βαραβέρης, Κορδαλής, Λέκκας, Παπαδημητρίου (82’ Γκαρμίρης), Κριαράς, Μπεκιάι, Κολλυρόπουλος (46’ Κατσιάπης), Κολλιάκος, Φραγκάκης
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Κλουτσινιώτης Ν., Ραχανιώτης, Κουρούμαλης, Σκούρας, Πέδρο, Τουμπανάκης, Τσάκας (70’ Σιώζος), Κλουτσινιώτης Β. (46’ Τσιπάς), Μπολοβίνος (85’ Βαγιού), Ενό

Στη Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου πήρε μεγάλο τρίποντο καθώς επικράτησε με 3 - 2 επί της Ελλάδος Βέλου, και πέρασε πάνω από τη ζώνη υποβιβαςσμού, ενώ η ομαδα του Βέλου έχασε τις ελπίδες  της στην υπόθεση ανόδου.

Στο 31’ σε μια φάση διαρκείας μετά από σέντρα του Πιλιαφά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Στρατόπουλου. Το 1-0 ήρθε στο 43’, όταν ο Χόντια Ν. ο οποίος από 30 μέτρα «κεραυνοβόλησε» τον Μακρή που ήταν εκτός θέσης. Στο 61’ με αυτογκολ ο Ιορντάν, το 1 - 1. Η Ελλάς Βέλου έφτασε και στο 1-2 με δυνατό σουτ του Σάνι στο 79’. Στο 84' η ισοφάριση με δυνατό σουτ του Μέμικο Σπ, ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 86’ ο Θανάσης Παινέσης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών αποβλήθηκαν οι Χόντια Ν. και Ρούπας καθώς διαπληκτίστηκαν.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ: Στρατόπουλος, Τσιφιλιτάκος, Χόντια Ν., Ιορντάν, Παινέσης Αθ., Παπαγεωργίου, Καλύβας (59’ Νούλας), Ζυκάι (46’ Ποτήρης), Τσοχαντάρης (75’ Μπουλντάς), Βάθης, Μέμικο Σπ.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Μακρής, Αμπου Ζολώφ, Γιακούπι, Σαββίδης, Μπάρτζης (68’ Αναστασιάδης), Δελής, Νάκος, Δεϊσης (46’ Σάνι), Ρούπας, Πιλιαφάς, Κοσκολέτος
 
Στους Αγίους Θεοδώρους, η τοπική ομάδα ήταν σαρωτική με το 5 - 1  επί του Σαρωνικού Γαλατακίου , ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, ενώ κάτω από τα δοκάρια έκατσε αναγκαστικά ο Αλατζάκης, που φυσικά η θέση του δεν είναι τερματοφύλακας.
Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Ο Πάτρας ήταν αυτός που πέτυχε το 1-0, ενώ ο ίδιος παίκτης σημείωσε και το 2-0. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν προς στιγμήν, όπου μείωσαν σε 2-1 με αυτογκόλ που σημείωσε ο Διάσσινος.
Πριν προλάβουν όμως να το χαρούν, ο Οικονόμου νίκησε τον Αλατζάκη, κάνοντας το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι παίκτες του Τάκη Ρέμμα ήταν πολύ καλύτεροι και έφτασαν και στο 4-1 με τέρμα του Λέζη, μετά από πάσα του Πάτρα. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Οδυσσέας Νικολάου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος με την ομάδα των Αγίων.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σταμέλος, Δημητρίου, Λιόσης, Καλογήρου, Διάσσινος, Κακαβελάκης, Πάτρας, Γεωργακόπουλος, Νικολάου Λ., Οικονόμου, Αντωνίου
Έπαιξαν και οι: Γκιόκας, Λέζης, Νικολάου Ο.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ: Αλατζάκης, Αναργύρου, Βλάσσης, Κέντρο, Χριστόπουλος, Ζιμπόλας, Μάρκελλος, Νάνο, Ρούσσης, Λιούντρης (70’ λ.τρ. Τάσι) Φίλης
Τέλος ο Πανσολυγειακός κέρδισε στα "χαρτιά" , εντός έδρας, την Προοδευτική Περιγιαλίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα


Η 20η αγωνιστική 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ- ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 3 - 2
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ 3 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ- ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ   1 - 3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 3 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ- ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 - 2
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 4 - 0
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 5 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3 - 0 α.α.
 
Η Βαθμολογία
( Επί 20 αγώνων)
 
1
ΠAO ΛΟΥΤΡΑΚΙ
50-10
44
2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
44-23
43
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
34-14
42
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
44-24
40
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
33-19
38
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
48-20
37
7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
41-23
33
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
27-24
29
9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
31-39
26
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
31-26
25
11
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
35-38
25
12
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
36-33
24
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
20-43
18
14
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
20-46
14
15
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
14-57
13
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-60
0