Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

71.000€ σε φοιτητές απο την Μητρόπολη Κορίνθου


Την Κυριακή 17η Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17.00’ σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως – Προικοδοσίας Φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Θα δοθεί το ποσόν των 71.000,00 Ευρώ σε Βιβλιάρια των 1.000,00 ευρώ σε 71 παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Εφέτος για πρώτη φορά θα ενισχυθούν φοιτητές – φοιτήτριες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, αφού οι επιταγές της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως έχουν διαμορφωθεί από την Οικονομική κρίσι που μαστίζει την Χώρα μας, επιβάλλουν άμεση και όχι μελλοντική στήριξη, όπως οι «Προικοδοτήσεις» που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Η επιλογή των παιδιών – φοιτητών έγινε από τις Ενορίες και τις 13 Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ηθική στήριξη του ιερού θεσμού της οικογενείας και την ανάγκη οικονομικής στηρίξεως, έχοντας την συναίσθηση ότι και δεκαπλάσια να ήσαν τα χρήματα πάλι δεν θα ήταν αρκετά να καλύψουν τις ανάγκες όλων των φοιτητών μας.
Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας θα είναι για μας συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας προσπάθεια για μέριμνα και ενίσχυση στις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και στήριξη των τροφίμων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι έχουν βρει σ’ αυτό την στοργή, την θαλπωρή και την αγάπη που τους αξίζει.
Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ι. Μητρόπολής μας, προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής.
Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα, αφού δίνεται η ευκαιρία κατ’ αυτό τον τρόπο να πραγματοποιηθεί και η προτροπή του Αποστόλου μας «καλών έργων προΐστασθαι οι πεπιστευκότες τω Θεώ» (Τιτ. γ’, 8).
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ