Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Project Seal «Τεχνητά Τσουνάμι»

 
Project Seal
«Τεχνητά Τσουνάμι»Μυστικά πειράματα διεξήγαγαν ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ όπου με τη χρήση εκρηκτικών τα οποία τοποθετούσαν υποθαλάσσια μπορούσαν να δημιουργήσουν κύματα ύψους 10 μέτρων ικανά να εξαφανίσουν μια ολόκληρη παραλιακή πόλη.
Τα πειράματα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί ανοικτά της Νέας Καληδονίας και του Ώκλαντ. Η άκρως απόρρητη αυτή επιχείρηση είχε λάβει τον κωδικό “project seal” και δοκιμαζόταν ως πιθανή εναλλακτική λύση απέναντι στην ατομική βόμβα.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3.700 δοκιμαστικές εκρήξεις πρώτα στη Νέα Καληδονία και στη συνέχεια στην χερσόνησο Whangaparaoa κοντά στο Ώκλαντ.
Η διεξαγωγή αυτή των μυστικών πειραμάτων ήρθε στο φως ύστερα από έρευνες ενός Νεοζηλανδού ερευνητή και συγγραφέα του Ray Waru ο οποίος εξέτασε χιλιάδες κρατικά αρχεία της εποχής.
«Υποθετικά εάν η ατομική βόμβα δεν απέδιδε αυτά που οραματίζονταν οι Αμερικανοί είναι πολύ πιθανό το επόμενο όπλο που θα χρησιμοποιούσαν απέναντι στην Ιαπωνία να ήταν αυτό» εξηγεί ο Waru
«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως μπόρεσαν κάποιοι να εφεύρουν την ιδέα ενός όπλου μαζικής καταστροφής βασισμένου επάνω στο φαινόμενο του τσουνάμι, αλλά και ακόμη ότι η Νέα Ζηλανδία είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξή του μέχρι του βαθμού που αυτό θα μπορούσε να ήταν επιτυχές», είπε ακόμη ο Νεοζηλανδός ερευνητής.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1944 ύστερα από την παρατηρητικότητα ενός αμερικανού αξιωματικού του Ναυτικού του E A Gibson όταν διαπίστωσε πως εκρήξεις για την εκκαθάριση κοραλλιογενών υφάλων σε νησίδες του Ειρηνικού δημιουργούσε κύματα τσουνάμι.
Ο Waru αναφέρει ότι οι πρώτες δοκιμές ήταν θετικές αλλά το πρόγραμμα στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αν και η Νέα Ζηλανδία το συνέχισε από μόνη της μέχρι και το 1950. Από τις δοκιμές διαπιστώθηκε ότι μια έκρηξη από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή και ότι για να υπήρχε αποτέλεσμα θα έπρεπε να χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 2 εκατ. χλγρ. εκρηκτικών τοποθετημένα σε μια ευθεία από την ακτή και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων περίπου.
Σχεδόν 40 πιο μετά από τις κοινές δοκιμές η Νέα Ζηλανδία υποβαθμίστηκε από τις ΗΠΑ από «σύμμαχο» σε «φίλο» καθώς η κυβέρνηση της χώρας τη δεκαετία του ΄80 είχε απαγορεύσει τα πυρηνοκίνητα σκάφη των ΗΠΑ να εισέρχονται στα Nεοζηλανδικά εθνικά ύδατα.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο βιβλίο του Νεοζηλανδού συγγραφέα με τίτλο «Μυστικά και θησαυροί» όπου εκτός της βόμβας τσουνάμι παρατίθενται και άλλα μυστικά τα οποία έγιναν γνωστά από την έρευνα του στα εθνικά αρχεία της χώρας όπως εμφανίσεις UFO, περιγραφές από επαφές με αγνώστους που φορούσαν μάσκες των Φαραώ, καθώς και δείγματα από γραφή εξωγήινων πολιτισμών.
Πηγή: defencenet.gr
fouska.gr