Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με κορυφαίο τον Πίνο ο Ολυμπιακός 3-0 τη Βέροια

pino
Με δύο ασίστ του Πίνο στο ντεμπούτο του και γκολ των Μήτρογλου, Τζιμπούρ και Πάντελιτς ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Βέροιας με 3-0 και διατήρησε το +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ
Προβληματικό πρόσωπο, δίχως ενέργεια και φαντασία, παρουσίασε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βέροια στο α' μέρος, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων, που έδωσαν το παρών στο μισοάδειο Καραϊσκάκη. Η βελτιωμένη όμως εικόνα της επανάληψης, τα τρία τέρματα και ιδιαίτερα η ενθαρρυντική εμφάνιση του Πίνο, που ήταν και ο δημιουργός δύο τερμάτων, έδιωξαν την μουρμούρα από το φαληρικό γήπεδο. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Μήτρογλου στο 54' μετά από ασίστ του κολομβιανού, το 2-0 έκανε ο Τζιμπούρ με πέναλτι στο 86', ενώ στις καθυστερήσεις ο Πάντελιτς, που αποθεώθηκε, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μετά από νέα ασίστ του Πίνο. Αποδοκιμάστηκε για μία ακόμα φορά ο Μασάντο κατά την αλλαγή του.
Οι αποδοκιμασίες, που συνόδευσαν το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου, έδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πως υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού την εικόνα της ομάδας τους στο α' μέρος. Ο Ζαρντίμ κατέβασε την ομάδα του με ένα 4-4-2, έχοντας τους Τζιμπούρ-Μήτρογλου στην επίθεση και ως ακραία χαφ τους Γκρέκο και Μασάντο, σχήμα που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν έβγαλαν ενέργεια και όρεξη με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Λόπες. Κάτι, που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά φέτος σε ματς του Ολυμπιακού (το να μην σκοράρει σε α' μέρος).
Το παιχνίδι παιζόταν αποκλειστικά στο μισό τερέν και προς την περιοχής της Βέροιας, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες. Ο Τζιμπούρ ήταν ο πιο κινητικός από τους ερυθρολεύκους, απειλώντας σε δύο-τρεις φάσεις τον Λόπες, ενώ είχε και την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν στο 26' δεν κατάφερε από θέση τετ α τετ να μετατρέψει σε γκολ την εκπληκτική κάθετη του Γκρέκο. Αμυντικά πάντως οι πειραιώτες δεν απειλήθηκαν καθόλου, καθώς η Βέροια δεν είχε ούτε μία τελική.
Πίν(ο) και κερνώ...
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με σοβαρότητα, δείχνοντας αποφασισμένος να καθαρίσει στο ματς. Μήτρογλου και Μασάδο προειδοποίησαν στο 51' και το 53' για την... διάθεση αλλαγής και ο Μήτρογλου στο 54' άνοιξε το σκορ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Δημιουργός του γκολ ήταν ο Πίνο, που έδειξε καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου. Ο κολομβιανός παρουσίασε κάποιες περίτεχνες ενέργειες, ενώ έδειξε εμπιστοσύνη στα πόδια του δίχως να διστάζει να τα δοκιμάζει από μακρινή απόσταση.
Παρότι κατέβασε ρυθμούς, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να απειλεί και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Ο Τζιμπούρ σε δύο περιπτώσεις και ο Μήτρογλου νικήθηκαν από τον Λόπες, που έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να αναζητήσουν κάτι καλύτερο σε μία από τις αντεπιθέσεις. Γκιγιέρμο και Σκαθαρούδης είχαν από ένα καλό σουτ, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να παραβιαστεί η εστία του Κάρολ, που δεν χρειάστηκε καν να επέμβει. Η τελευταία κουβέντα πάντως ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (αυστηρή η απόφαση του Καλογερόπουλου) του Τζιμπούρ έκανε το 2-0 στο 90', ενώ στις καθυστερήσεις ο Πάντελιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετά από δεύτερη ασίστ του Πίνο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Γκρέκο (46' Πίνο), Τζιμπούρ, Μασάντο (89' Πάντελιτς), Μήτρογλου (78' Φετφατζίδης).
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπες, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας (49' λ.τρ. Καλογέρης), Μορένο, Μπάρμπας, Καφές (68' λ.τρ. Σκαθαρούδης), Κόστλι, Παυλίδης, Ιωάννου (81' Μάνος).