Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ρουπακιώτης: Οι αγχόνες, το Γουδή και η τρομοκρατία

Antonis-Roupakiotis
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης καταθέτει τη δική του άποψη για την έξαρση κρουσμάτων βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα.
Οι απειλές για αγχόνες και Γουδή, παρότι είναι ανιστόρητες και φαιδρές, φωλιάζουν στη σκέψη κάποιων, και οδηγούν σε συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όσοι τις προβάλλουν”, τονίζει με νόημα ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που συζητείται ακόμη και για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, η κάθαρση, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι “το πολιτικό σύστημα δεν ξεχρεώνει μόνο με τη λίστα Λαγκάρντ”.
Αναφορικά με τις προτεραιότητες… καθημερινότητας που έχει μπροστά του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης παραδέχτηκε ότι και οι δικαστικοί ευθύνονται για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις δίκες, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθωρισμός στα καταστήματα κράτησης.

ysterografa.gr