Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έπιασε… 13άρι ο Θρύλος, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα - Ο Αντώνης πέρασε τις εξετάσεις με «Κάνιο» ( VIDEO)

djeboure10
Με γκολ των Τζιμπούρ και Αμπντούν, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο « Γ. Καραϊσκάκης» και αύξησε την διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς.


 
Χωρίς να αλλάξει... ταχύτητα μπήκε στην μετά-Ζαρντίμ εποχή ο Ολυμπιακός. Με τον Νικοπολίδη στον πάγκο οι ερυθρόλευκοι είχαν διάθεση και κάποιες εξάρσεις στο α' μέρος, όταν και δημιούργησαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά ήταν άχρωμοι και δίχως ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια, φτάνοντας στη νίκη εκμεταλλευόμενοι δύο λάθη του ΠΑΣ. Αρχικά σκόραραν με τον Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από... δώρο του Ταμπάση και "καθάρισαν" το τρίποντο μετά από ασίστ του Ιμπαγάσα και γκολ του Αμπντούν στο 68'. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός εκτόξευσε την διαφορά στους 13 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κάνοντας ουσιαστικά άλμα τίτλου. Από την άλλη ο ΠΑΣ στάθηκε εξαιρετικά στο Καραϊσκάκη και αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.
Η χρησιμοποίηση ενός (του Μανιάτη), αντί για δύο, αμυντικού χαφ, αλλά και η μετατόπιση του Μασάντο στα χαφ ήταν οι δύο αλλαγές στο σχήμα του Νικοπολίδη συγκριτικά με όσα συνήθιζε ο Ζαρντίμ. Ο Ολυμπιακός, που χρειάστηκε δέκα λεπτά για να... ζεστάνει τις μηχανές, είχε την κυκλοφορία και στο 10'-20' δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες με σημαντικότερες τα δύο χαμένα τετ α τετ των Πίνο και Τζιμπούρ. Μασάντο (με καλά μακρινά σουτ) και Γκρέκο ήταν αρκετά δραστήριοι στον άξονα, ωστόσο οι Πίνο και Αμπντούν ήταν εγκλωβισμένοι και δεν δημιούργησαν ρήγματα από τις πτέρυγες.
Ο ΠΑΣ αμυνόταν σωστά χωρίς να κλειστεί στο καβούκι του και στεκόταν πολύ καλά, προσπαθώντας να επιτεθεί με την μπάλα κάτω. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί τις καλές στιγμές τους, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία στο 37' με τον Κοροβέση, τον οποίο σταμάτησε ο Μέγερι σε τετ α τετ. Λίγο νωρίτερα ο Τζιμπούρ είχε απολέσει και δεύτερη κλασική ευκαιρία, αλλά τελικά χρίστηκε σκόρερ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ (θύμισε Λιβαδειά το γκολ καθώς σημειώθηκε αφού είχε ολοκληρωθεί η καθυστέρηση). Το τέρμα του αλγερινού ήταν... δώρο του Ταμπάση, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε φάουλ του Γκρέκο.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή και στην επανάληψη, αλλά ο ΠΑΣ είχε κλείσει ακόμα καλύτερα και οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, έχοντας μία φλυαρία στις κινήσεις τους. Αντίθετα, ο ΠΑΣ εκμεταλλευόταν εξαιρετικά τους κενούς χώρους στην άμυνα του Ολυμπιακού και με πρωταγωνιστή τον επικίνδυνο Ιλιτς δημιουργούσαν προβλήματα στον Μέγερι. Αυτό, που έλειπε από τους γιαννιώτες, που είχαν δύο καλά σουτ με Βίλα και Γεωργίου, ήταν η σωστή τελική πάσα.
Ενα όμως ακόμα λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 και να "κλειδώσει" το τρίποντο. Δημιουργός ήταν ο Ιμπαγάσα και σκόρερ ο Αμπντούν, που στο 68' σημείωσε το 4ο φετινό του γκολ. Παρά την είσοδο του αργεντίνου, αλλά και των Μήτρογλου, Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός παρέμεινε αναποτελεσματικός και άχρωμος, δίχως να απειλεί. Κάτι, που συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου, που βρήκε τους ερυθρολεύκους να κατακτούν ένα τρίποντο, που αύξησε την διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς.
Αυτή ήταν η 9η νίκη σε 9 ματς εντός έδρας για τον Ολυμπιακό που αύξησε την διαφορά του στους 13 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.
Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (65’ Ιμπαγάσα), Μανιάτη, Μασάντο, Πίνο (72’ Μήτρογλου), Αμπντούν (76’ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81’ Γιάκος), Γεωργίου (72’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.
Τα 15 γκολ έφτασε ο Τζιμπούρ στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκό του στην Α' Εθνική (τόσο είχε πετύχε και με τον Πανιώνιο σε μία σεζόν).
Τηλεφώνημα για βόμβα στο γήπεδο του Ολυμπιακού
Κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννενα άγνωστος ειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο Στάδιο "Καραϊσκάκης".
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε 16:50 στην αστυνομία και ο άγνωστος είπε ότι θα έσκαγε βόμβα μέσα στα επόμενα 30'. Στη συνέχεια έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real Fm" και έδωσαν περιθώριο 50'. Στο γήπεδο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και έκαναν έλεγχο στους χώρους, χωρίς να βρεθεί όμως κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός. Ο αγώνας πάντως ολοκληρώθηκε κανονικά.
Κατά τις πρωινές ώρες εξεράγη βόμβα στο εμπορικό κέντρο The Mall , στο Μαρούσι.