Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα από την Μητρόπολη Κορίνθου για τον έρανο αγάπης


Από την Μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Γίνεται γνωστό ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι κι’ εφέτος, θα διενεργηθεί από την 8η έως και την 10η Δεκεμβρίου 2012 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια ο καθιερωμένος από την Εκκλησία μας και από πολλών ετών γνωστός Έρανος της Αγάπης. Πρόκειται για την φιλανθρωπική προσπάθεια της Εκκλησίας και της Μητροπόλεώς μας, ώστε εν όψει της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων να εκδηλωθεί έμπρακτα η ΑΓΑΠΗ των Χριστιανών προς όλους όσοι έχουν υλικές ανάγκες. Χτυπά, δηλαδή, η κάθε Ενορία την πόρτα του σπιτιού των πιστών μελών της για να αποκτήσουν την δυνατότητα να γίνουν συμμέτοχοι στο καθήκον που πηγάζει από την εντολή του Χριστού «…δώστε ελεημοσύνην. Κάνετε για τον εαυτόν σας βαλάντια που δεν παλιώνουν» (Λουκ. ιβ’, 33).
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πάντοτε σας έχει αποδείξει, ιδιαίτερα όμως τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία ξέσπασε η οικονομική κρίση στην χώρα μας, ότι κατά την διάρκεια ολόκληρου του έτους προσφέρει τα απαραίτητα στους ανθρώπους, που χειμάζονται, ενώ μέσω του Εράνου μια φορά το χρόνο ζητά την προαιρετική συνδρομή όλων για να γίνει το έργο της πιο αποδοτικό. Γι’ αυτό και κάνει έκκληση στις ευαισθησίες, που καλλιεργούνται από τους Ευαγγελικούς λόγους, στα μέλη της, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα ώστε να φροντίσουν για τον πεινασμένο, τον άρρωστο, τον γέροντα, το ορφανό, την χήρα, τον νέο που παραπαίει, τον πρόσφυγα, τον άστεγο, τον φυλακισμένο, τον… κάθε αδελφό του Χριστού, το κάθε παιδί του Θεού…

Αυτή η φιλανθρωπική δραστηριότητά στην Κορινθία κατά το έτος 2012, ξεπέρασε σε δαπάνες τα 2.000.000 €!!!. Αλλά για να είστε ενήμεροι οι Χριστιανοί εκδόθηκε ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο κυκλοφόρησε ήδη σε 120.000 αντίτυπα, ώστε έγκυρα και παρά την έντεχνη, συστηματική και συκοφαντική παραπληροφόρηση να πληροφορηθούν οι πιστοί που πήγε ο οβολός τους, τον οποίο εν μέσω της κρίσης και με εμπιστοσύνη φιλότιμα πρόσφεραν στην Τοπική Εκκλησία για να ανακουφισθούν 3.000 συνάνθρωποί μας.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον Έρανο πέρυσι και σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής (το οποίο επισυνάπτεται) έφθασε τις 190.000 €, από το οποίο τις 55.387,50 € κράτησαν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία για τις δικές τους ανάγκες και το υπόλοιπο (αφαιρουμένων των εξόδων εκτυπώσεως και της κρατήσεως 2% υπέρ του Δήμου Κορινθίων) 128.451.52.000 € αποδόθηκε στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μητροπόλεως. Αυτό το ποσόν είναι περισσότερο συμβολικό μπροστά στα 2.000.000 € και πλέον που απορρόφησε η συνολική Φιλανθρωπική μας δραστηριότητα.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και η Ιερά Μητρόπολή μας βέβαιοι για την όπως πάντοτε ανταπόκριση των πιστών της Κορινθίας στον Έρανο της Αγάπης θα περιοδεύσουν δια των Ιερέων μας και των εθελοντών τις γειτονιές και τα νοικοκυριά των Χριστιανών μας για να ζητηθεί η βοήθειά τους από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου.
Η κρίση βάθυνε περισσότερο. Η αναλγησία όμως μπορεί να είναι ιδιότητα Χριστιανική; Γι’ αυτό παρακαλείσθε να δώστε την απόδειξη της πίστης σας από τα έργα σας. Οι φτωχοί συνάνθρωποί μας περιμένουν κι’ εφέτος με, δυστυχώς, μεγαλύτερες ανάγκες. Ανοίξτε λοιπόν διάπλατα την καρδιά σας. Μην κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας στον αδελφό σας. Γίνετε φιλάνθρωποι για να είσθε σίγουρα και φιλόθεοι…