Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στη Μάνη


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη
Μέσω του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Τρίπολη 3/12/2012

Κύριε Περιφερειάρχα

            Επανερχόμαστε στο έγκλημα που επιχειρείται να γίνει σε βάρος της Μάνης που θα καταστρέψει μια περιοχή με απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό κάλλος, που είναι ανοιχτό μουσείο με 96 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 που συνολικά έχει η Πελοπόννησος.
            Πρόκειται για την εγκατάσταση στις κορυφογραμμές της Μάνης ενός τεραστίου βιομηχανικού αιολικού συγκροτήματος με 250 γιγάντιες ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων με πτερύγια 70 μέτρα η κάθε μια, εγκαταστάσεις που θα συνοδευτούν από εκβραχισμούς, χαντάκια ενός μέτρου, πυλώνες, δρόμους για να εγκατασταθούν τα εργοτάξια στις κορυφογραμμές .
Όλα αυτά όχι μόνο θα καταστρέψουν την περιοχή και το περιβάλλον αλλά θα καταστρέψουν παραδοσιακούς κλάδους όπως η μελισσοκομεία, η αλιεία και ο τουρισμός. Θα ξεκληριστούν εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, αυτοαπασχολούμενοι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, ταβερνιάρηδες και λοιποί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι σε συναφή επαγγέλματα.
Έχετε σοβαρή ευθύνη κ. Περιφερειάρχα γιατί με τις αναβολές και τις κωλυσιεργίες
Στο να πάρει απόφαση για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο, δώσατε τη δυνατότητα στο ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει την εγκατάσταση των αιολικών βιομηχανικών πάρκων στην περιοχή. 

 Ερωτάσθε
·         Μετά από όλα αυτά τι θα κάνετε
·         Θα πάρουμε απόφαση πολιτική στο Περιφερειακό Συμβούλιο για μη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων
·         Θα συμπαρασταθούμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο όχι μόνο ηθικά
αλλά και πολιτικά και με νομική στήριξη και με οποιοδήποτε άλλο μέτρο στους 32 συλλόγους και φορείς της Μάνης, στους 1500 και πλέον κατοίκους και φίλους της Μάνης που προσέφυγαν στο ΣΤΕ για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων

                         Ο επερωτών
 Βαγγέλης Γούργαρης
                                 Περιφερειακός Σύμβουλος