Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

"Έπεσε" μαχόμενος - Ήττα και ευρωπαϊκός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό



Όνειρο ήταν και πάει…
Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός, σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, πάλεψε στα ίσα κόντρα στην Τότεναμ αλλά έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Τοτσέ και έτσι δεν μπόρεσε να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι Άγγλοι επικράτησαν με 3-1 και θα είναι μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού. Ο Ζέκα είχε ισοφαρίσει προσωρινά το γκολ του Αντεμπαγιόρ, όμως το αυτογκόλ του Καρνέζη και το τέρμα του Ντεφόε έδωσαν τη νίκη στους πετεινούς.

Η πρόκριση ήταν δύσκολη υπόθεση για τους “πράσινους” αφού έψαχναν τη νίκη μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν κόντρα στην Τότεναμ που ήθελε και αυτή να προκριθεί. Η εικόνα της ομάδας του Ρότσα ήταν πολύ καλή, διεκδίκησε στα ίσα τις πιθανότητες της, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι Άγγλοι αφού γλίτωσαν στο 70' και δεν έμειναν πίσω στο σκορ, στην ευκαιρία του Τοτσέ, σημείωσαν δύο τέρματα και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους “32” του Europa League.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με... αέρα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, πίεσε ψηλά και δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία της Τότεναμ. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς ευκαιρίες με τους Άγγλους να αναλαμβάνουν τα ηνία της αναμέτρησης και να ψάχνουν το γκολ.
Αυτοί που απείλησαν πρώτοι ήταν οι “πράσινοι”. Στο 22' ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, ο Τοτσέ πετάχτηκε μόνος του απέναντι στον Φρίντελ αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο πορτιέρο της Τότεναμ μπλόκαρε.
Η ευκαιρία του Ισπανού φάνηκε να ξυπνάει τους γηπεδούχους που στο 29' μετά από λάθος του Τοτσέ στη μεσαία γραμμή, ο Ντέμπσεϊ πάσαρε στον Αντεμπαγιόρ και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη ανοίγοντας το σκορ.
Η Τότεναμ κυριάρχησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και απείλησε με τον Ντεφόε και τον Φερτόχεν.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι των Άγγλων. Ο Ντεφόε μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά είδε τη μπάλα να χτυπάει στη ρίζα της δοκού και να φεύγει παράλληλα με την εστία.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε να χάσει κάτι και ανέβασε την πίεσή του. Αυτό είχε άμεσα αποτελέσματα αφού στο 54' ο Ζέκα έβαλε φωτιά στο ματς. Ο Σπυρόπουλος έκανε την κεφαλιά και ο Πορτογάλος μέσος με κεφαλιά έβαλε γερά στο κυνήγι της πρόκρισης τους “πράσινους”.

Οι παίκτες του Ρότσα, πήραν ψυχολογία από την ισοφάριση και κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Στο 70' άγγιξαν το 1-2 αλλά ο Τοτσέ που κέρδισε τις κόντρες δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά και είδε το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Αφού χάθηκε η ευκαιρία για να γίνει το 1-2, η Τότεναμ κατάφερε να βγάλει το άγχος από πάνω της. Στο 75' ο Ντέμπσεϊ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Καρνέζη καταλήγοντας στα δίχτυα. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του τερματοφύλακα των “πράσινων”.

Οι Άγγλοι βρήκαν χώρους και τους εκμεταλλεύτηκαν αφού ο Παναθηναϊκός έψαχνε την υπέρβαση. Στο 83' το ματς, ουσιαστικά, τελείωσε όταν ο Ντεφόε πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Οι "πράσινοι" δεν έχασαν την πρόκριση στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν αλλά στα προηγούμενα ματς. Η ήττα από τη Μάριμπορ στη Σλοβενία και οι εντός έδρας ισοπαλίες με Τότεναμ και Λάτσιο ήταν αυτές που στοίχισαν στην ομάδα του Ρότσα.

Τότεναμ (Βίλας-Μπόας)
: Φρίντελ, Φερτόνχεν, Νότον, Γουόκερ, Κόκερ, Ντέμπσεϊ (80' Σίγκουρτσον), Λένον (88' Λίβερμορ), Σάντρο, Κάρολ (75' Ντεμπελέ), Αντεμπαγιόρ, Ντεφόε.

Παναθηναϊκός (Ρότσα):
Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Σο (60' Χριστοδουλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (83' Φορναρόλι), Τοτσέ (78' Πετρόπουλος).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Λάτσιο έκανε περίπατο κόντρα στην αδιάφορη Μάριμπορ, επικράτησε με 4-1 στη Σλοβενία και πέρασε ως πρώτη. Ο Κότζακ άνοιξε το σκορ, ο Ράντου διπλασίασε τα τέρματα των Λατσιάλι και ο Φλοκαρι με δυο τέρματα έκανε το 0-4. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ταβάρες.

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου

1. Λάτσιο 12 (9-2)
2. Τότεναμ 10 (8-4)
3. Παναθηναϊκός 5 (4-11)
4. Μάριμπορ 4 (6-10)