Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Χρίστου Δήμα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την μη καταβολή των μισθών 47 εργαζομενω​ν που κατασκευάζ​ουν το φράγμα του Ασωπού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την μη καταβολή των μισθών 47 εργαζομενων που κατασκευάζουν το φράγμα του Ασωπού κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
“Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών αρχών (ΟΤΑ) της Κορινθίας και η έναρξη κατασκευής του έδωσε ελπίδα για βελτίωση συνθηκών και ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Μάρτιο 2011, όπως πιστοποιεί και η ανάδοχος εταιρεία «Ιόνιος» και προβλεπόταν η ολοκλήρωσή του εντός 36μηνών ενώ ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίστηκε σε 54.600.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, από το καλοκαίρι διαπιστώθηκε- σύμφωνα και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου- απότομη μείωση του ρυθμού εργασιών έως και πλήρες«πάγωμα» κατά τους δύο τελευταίους μήνες.
Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι 47 εργαζόμενοι που είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή του,παραμένουν απλήρωτοι για 9 μήνες. Η μη καταβολή των μισθών των εργαζομένων δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα επιβίωσης στις οικογένειές τους. Επίσης, τους έχει αποτρέψει από την συνέχιση της κατασκευής του έργου.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την τήρηση των συμβατικών δεσμεύσεων της κατασκευαστικής εταιρείας;
2. Τι πρόκειται να γίνει με τους οφειλόμενους μισθούς των 47 εργαζομένων; Έχει λάβει κάποια ενημέρωση επί αυτού το Υπουργείο;”
Ο ερωτών βουλευτής
Χρίστος Δήμας