Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στρατούλης: “Η Χρυσή Αυγή πήγε να με σκοτώσει”

Dimitris-Stratoulis
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης κατήγγειλε ότι, ενώ περπατούσε έξω από το ΟΑΚΑ στο περιθώριο της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρομήτου, τον πλησίασε ομάδα ατόμων, που τον ενημέρωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και τον προπηλάκισαν, χωρίς να του δώσουν… εξηγήσεις. Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΟΑΚΑ προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Για τη δολοφονική επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση η Κουμουνδούρου: “Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του «πως τώρα θα σε σκοτώσουμε». Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά”.
Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha” και τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε: “Πήγαν να με σκοτώσουν”. Και επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής. “Είναι μια σπείρα δολοφόνων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: "Καταδικάζουμε σφοδρότατα την επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημ. Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας".

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη».

Ανακοίνωση που καταδικάζει την «χουλιγκανική» επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά. «Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα.
Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

"Καταδικάζουμε την φασιστική τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών", αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Από το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, για το περιστατικό με την επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη:

“Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή”.
ysterografa.gr