Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

“Χ”αμός στην Πάτρα . Οριστική διακοπή στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός

«Στεγνό καθάρισμα» σε αγώνα ντροπή!
Οι εικόνες ντροπής επέστρεψαν στα γήπεδα με τους ανεγκέφαλους να πρωταγωνιστούν στη ρεβάνς του κυπέλλου Ελλάδος, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός.
Η απίστευτα προκλητική διαιτησία του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας) έβαλε φωτιά στην ρεβάνς ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που μόνο τον ορισμό του ντέρμπι δεν είχε, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.
Με μια διαιτησία ντροπή, ο ρέφερι κατάφερε να οδηγήσει την κατάσταση στα… άκρα με τα σφυρίγματά του, αρχικά με μια αποβολή σε φάση που δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ, στη συνέχεια με ανύπαρκτο οφσάιντ και εν τέλει με πέναλτι που φωνάζουν οι γηπεδούχοι ότι –ούτε καν αυτό- δεν τους δόθηκε. Με μια εριστικότατη διαιτησία που σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν την χρειαζόταν για να φτάσει στην πρόκριση αλλά που έκανε πολλούς να μιλούν ακόμη και για επίδειξη δύναμης.
Ο αγώνας διακόπηκε ουκ ολίγες φορές λόγω αντικειμένων και εισβολής οπαδών ενώ στο 87' και ενώ το σκορ ήταν 1-1 ο διαιτητής  άρον - άρον αποφάσισε να βάλει τέλος στο... μαρτύριο.
με τους επόπτες να δέχονται «βροχή» αντικειμένων.  Ετσι, η ποινή για την Παναχαϊκή αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς είναι διαφορετική η τιμωρία, αν έχει ολοκληρωθεί από το αν έχει διακοπεί το παιχνίδι.

filathloiΤο κακό άρχισε από νωρίς. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο της Παναχαϊκής, πριν ξεκινήσει ο αγώνας Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε (!) έξω από την θύρα της σκεπαστής, όταν οπαδοί επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο, χωρίς να έχουν εισιτήρια.  H ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους οπαδούς, ενώ κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι ο δεύτερος αστυνομικός.
Και οι δύο αστυνομικοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση της Πάτρας. Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον από νωρίς, όταν ο Γκούτσας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι και έφερε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Ηταν το 4ο μόλις λεπτό όταν ο Γκούρτσας εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την σέντρα του Ντίνα αλλά και το λάθος του Κοντρέρας και σκόραρε, κάνοντας από νωρίς - νωρίς το 1-0.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι πήραν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν κατάφερναν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 7' οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία με Φουστέρ και Μήτρογλου, ενώ στο 10' ήταν η σειρά του Γκρέκο να απειλήσει με σουτ. Στο 19', ο Ντιακιτέ συνεργάστηκε άψογα με τον Φετφατζίδη αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φουστέρ να δοκιμάσει το πόδι του και πάλι ανεπιτυχώς.
 Η πρώτη από τις αρκετές, ομολογουμένως, φάσεις που θα συζητηθούν, σημειώθηκε στο 37', όταν ο Βοσκάκης είδε την δεύτερη κίτρινη του Δημητρόπουλου για φάουλ στον Γκρέκο και αποβλήθηκε, με την Παναχαϊκή να μένει με δέκα παίκτες. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων που πέταγαν ό,τι αντικείμενο βρήκαν μπροστά τους ! Ο Δημητρόπουλος διέκοψε τον αγώνα για λίγα λεπτά έπειτα από τις έντονες αποδοκιμασίες της εξέδραςπου όπως αποδείχτηκε θα συνεχιζόταν…
Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης με τον Φετφατζίδη που έδωσε πρόωρο τέλος στην υπόθεση πρόκρισης αφού το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα μακρινό σουτ του Γκρέκο στο 54' και ένα ακόμη του Μασάντο στο 55'. Σε εκείνο ακριβώς το λεπτό ήρθε η δεύτερη «κακή» στιγμή του διαιτητή Δημητρόπουλου όταν σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Γκούρτσα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 57' , ήρθε η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό όταν ο Μήτρογλου πάσαρε με ωραίο τακουνάκι στον Φετφατζίδη και ο δεύτερος με πλασέ έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Όμως στο 65' ήρθε ακόμη μια δύσκολη φάση να ανάψει «φωτιά» στην κερκίδα όταν ο Ντίνα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοντρέεας. Ακολούθησαν νέες έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους που διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε.
Τελικά, στο 83' και έπειτα από πολλές ολιγόλεπτες διακοπές, το παιχνίδι διεκόπη γι ακόμη μια φορά με τους διαιτητές να φεύγουν για τα αποδυτήρια και τους οπαδούς να παίζουν ξύλο μέσα στο γήπεδο.
Η αστυνομία κατάφερε να τους επαναφέρει στις εξέδρες και έπειτα από 20 λεπτά διακοπής, το ματς ξανάρχισε αλλά έληξε με τον ίδιο άδοξο τρόπο… 
Τελικά στο 88' λόγω αντικειμένων που έπεσαν στο βοηθό το ματς-παρωδία διακόπηκε οριστικά. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του αγώνα ΑΕΚ - Καβάλα (0-0).

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Ντιόγκο (65’ Κοιλιάρας), Βοσκόπουλος, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Φατιόν, Βουνκ, Ουρτάδο (41’ Κοκκίνης), Ντίνας (78’ Βασιλαντωνόπουλος), Γκούρτσας.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Χολέμπας, Κοντρέρας, Παπάζογλου, Φέισα (46’ Τζεμπούρ), Γκρέκο, Μασάντο (58’ Ιμπαγάσα), Φουστέρ, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.