Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι συμβουλές του Σόρος για την έξοδο από την κρίση


George-SorosΤην… αλεπού στο παζάρι θυμίζει ο Τζορτζ Σόρος με την παρουσία του στη Ρωσία, κάτω από τον μανδύα της… φιλανθρωπικής δράσης. Ένας από τους μεγαλύτερους “διακινητές” κεφαλαίων στην παγκόσμια οικονομία, που πολλοί δεν διστάζουν να αποκαλέσουν “κερδοσκόπο”, βρίσκεται στη χώρα που δεν σταματάει να παράγει φυσικούς πόρους, επομένως να στέκεται στα πόδια της, παρά την κρίση. Και από εκεί, δίνει συμβουλές και κατευθύνσεις για το πως θα μπορούσε η ευρωζώνη να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται.
“Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια πολύ βαθιά κρίση. Είναι μια κρίση οικονομική, η οποία θέτει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θυσιάζει την αλληλεγγύη της στον βωμό των ελλειμμάτων. Η διάκριση την οποία βλέπουμε σήμερα είναι αυτή μεταξύ χωρών που έχουν χρέη και χωρών οι οποίες τις δανείζουν. Εξαιτίας της κρίσης, οι χώρες οι οποίες δανείζουν είναι αυτές που βρίσκονται σε θέση ισχύος και υπαγορεύουν τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν, ειδικά η Γερμανία.
Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο συνεχίζεται αυτή η ανισορροπία δυνάμεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διολοσθαίνει αντί να στέκεται στα πόδια της και να επιχειρεί να ανακάμψει. Η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική”, σχολίασε με νόημα ο Τζορτζ Σόρος.

ysterografa.gr