Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Παραμένουν εγκλωβισμένα φορτηγά στο πλοίο που μπήκε φλεγόμενο στο λιμάνι


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο για να σβήσει η πυρκαγιά στο πλοίο "Κρήτη ΙΙ" που βρίσκεται στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όσο και για να απομακρυνθούν τα 9 φορτηγά που βρίσκονται ακόμα μέσα στο πλοίο.
Τα φορτηγά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και είναι δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσής τους.
Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες, τόσο λόγω των καπνών που υπάρχουν μέσα στο πλοίο, όσο και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Ήδη με την βοήθεια των πυροσβεστών έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο 18 φορτηγά, τα όποια έχουν πάθει ζημιές.
Το πλοίο μετέφερε συνολικά 92 φορτηγά και 18 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.
Όσον αφορά τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, οι έρευνες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις σβήσει,
ενώ τα 18 φορτηγά που έχουν πάθει ζημιές, παραμένουν σε χερσαία ζώνη του λιμανιού, όπου θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε οχήματα και εμπορεύματα.
Η ΑΝΕΚ , πλοικτήτριας εταιρείας του Κρήτη ΙΙ με ανακοίνωση της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι "η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ έχει ελεγχθεί πλήρως, από το πλήρωμα. Μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν αποβιβασθεί ασφαλώς. Οι επιβάτες για το δρομολόγιο που δεν εκτελέσθηκε έχουν ενημερωθεί και η εταιρεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά τους. Τα επόμενα δρομολόγια ΠΑΤΡΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΤΡΑ θα εκτελεστούν κανονικά".
Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες 3,5 ναυτικά μίλια έξω απ' το λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, προερχόμενο από τη Βενετία. Αμέσως τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν τους επιβάτες και το πλοίο μπήκε στο λιμάνι όπου ανέμεναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα.