Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου!

Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου! Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αιγίου «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Μια αφιερωματική παράσταση, που διοργανώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ στις 26 Νοεμβρίου 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας, επιμελημένη από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και με την τιμητική συμμετοχή της σπουδαίας ηθοποιού Εύας Κοταμανίδου και της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Έλλης Πασπαλά.
Στην παράσταση μαρτυρίες, εικόνες, μουσική και κινηματογραφικά αποσπάσματα από το «Θίασο» και το «Μελισσοκόμο», αναδεικνύουν φανερές αλλά και άγνωστες πτυχές της σχέσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το Αίγιο και τους ανθρώπους του, προβάλλοντας παράλληλα την προσφορά του μεγάλου σκηνοθέτη στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.
Αρκετοί Αιγιώτες θα καταθέσουν τη μαρτυρία τους από την εποχή των γυρισμάτων του «Θίασου» και του «Μελισσοκόμου» ενώ τη δική τους μαρτυρία για τον ίδιο τον σκηνοθέτη θα καταθέσουν η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, πρωταγωνίστρια στο «Θίασο» αλλά και σε άλλες ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου.
Στο αφιέρωμα αυτό θα συμμετέχει τιμητικά η Έλλη Πασπαλά. Με την αισθαντική φωνή της θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Θόδωρο Αγγελόπουλο σε μουσική Σάκη Παπαδημητρίου και στίχους Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.
Στο αφιέρωμα θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα από τις δυο ταινίες που αφορούν στο Αίγιο ενώ θα γίνει αναφορά στις άλλες του ταινίες μέσα από μουσικά θέματα. Στο ρόλο του αφηγητή θα είναι ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης ενώ το μουσικό σύνολο «Ηδύφωνο» που θα αποδώσει ορχηστρική μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αλλά και του Σάκη Παπαδημητρίου αποτελούν οι Ασπα Παπαδημητρίου: προσαρμογή παρτιτούρας –πιάνο, Νίνο Κιτάνι: κλαρινέτο, Μανόλης Κόττορος: βιολί, Νικολάι Κομισάροβ: τσέλο, Έλενα Παπαδημητρίου:τσέλο, Ηλίας Κρομμύδας: ακορντεόν, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο και Σάκης Παπαδημητρίου: κιθάρα. Την επιμέλεια της παράστασης έχει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

thebest.gr