Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Είχε στα χέρια του τα στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων - Θα μπορούσε να τα πουλήσει έναντι 90.000 ευρώ!

 

- Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει ΜΟΝΟ το υπουργείο Οικονομικών
- Ερευνάται ακόμα αν κάποια από αυτά τα στοιχεία έχουν πουληθεί σε κάποια εταιρεία
- "Μου την έδωσε φίλος μου την λίστα", είπε ο 35χρονος
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Χέρι - χέρι ή υπολογιστή - υπολογιστή έφυγαν τα αρχεία εκατομμυρίων πολιτών από το υπουργείο Οικονομικών;
Είναι ένα από τα ερωτήματα που ακόμα προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας. Πως δηλαδή "βγήκαν" από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων Ελλήνων στα οποία είχαν πρόσβαση ΜΟΝΟ υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο 35χρονος πάντως είπε ότι του τα έδωσε ένας φίλος του και αρνήθηκε να πει περισσότερα. Αν τα είχε πουλήσει θα έπιαναν στην αγορά 90.000 ευρώ.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας ο 35χρονος που κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων είχε σε ψηφιακή μορφή στοιχεία περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού εντόπισαν τα ψηφιακά του ίχνη έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB
και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας

Στα αρχεία είχε: καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητας, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών πολιτών.

Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφουν οι ειδικοί, πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.

newsit.gr