Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σύγχρονοι σκλάβοι στην Αργολίδα! Τους "φυλάκισαν"σε στάβλο και τους έβαζαν να δουλεύουν ασταμάτητα! - 4 συλλήψεις δουλεμπόρων


Εφιαλτικές μέρες έζησαν οι μετανάστες από τη Ρουμανία που, λόγω της φτώχειας τους, ήρθαν στην Ελλάδα για να δουλέψουν ως εργάτες σε χωράφια με πορτοκάλια. Εδώ όμως, τους περίμενε μια πραγματική κόλαση!
Διαμονή μέσα σε στάβλο, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, μεροκάματα που τα κρατούσε το κύκλωμα των δουλεμπόρων και τουλάχιστον 12 ώρες σκληρής δουλειάς, είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της εξαθλίωσης. Όσο για τα ταξιωδιωτικά τους έγγραφα; Τα κρατούσε το κύκλωμα, για να τους αναγκάζει να "λειτουργούν" όπως ήθελαν τα μέλη του κυκλώματος!
Όπως δημοσιεύουν tanea.gr την υπόθεση αποκάλυψε η αστυνομία μετά την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος δουλεμπορίας που έφερνε στην χώρα μας αλλοδαπούς εργάτες.
Χθες το πρωί συνελήφθησαν στην Αργολίδα και στην Αθήνα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί ρουμανικής καταγωγής (δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 33, 41, 33 και 40 ετών), ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα αλλοδαποί, δύο ρουμανικής και ένας τουρκικής καταγωγής.

Πώς τους δελέαζαν για να έρθουν στην Ελλάδα


Από την αστυνομική έρευνα, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία έξι Ρουμάνων, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος έφερναν με ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία μέσω τουριστικού πρακτορείου που ανήκει στον Τούρκο ο οποίος αναζητείται, άτομα που
βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση από την Ρουμανία, με το πρόσχημα ότι θα εργάζονταν σε αγροτικές καλλιέργειες , με 25 ευρώ την ημέρα και δωρεάν διαμονή σε δωμάτια που θα τους παραχωρούσαν οι εργοδότες τους.
Κάπως έτσι, πριν από ένα μήνα μετέφεραν 41 εργάτες από την Ρουμανία σε αγροτική περιοχή της Αργολίδας και τους παρέδωσαν σε μέλη του κυκλώματος.
Η σπείρα κράτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους έβαλε σε εγκαταλελειμμένο στάβλο, χωρίς καμία τήρηση των βασικών κανόνων καθαριότητας,
μέσα στον οποίο ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.
Από την επομένη ημέρα τους ανάγκασαν να εργάζονται για 12 ώρες καθημερινά, μαζεύοντας πορτοκάλια, χωρίς να τους δίνουν, τα χρήματα που εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος από τους εργοδότες τους.

Εκμετάλλευση δίχως όρια!
Όπως δημοσιεύουν tanea.gr , υποχρέωναν τους εργάτες να εφοδιάζονται από τους ίδιους τρόφιμα χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά, ενώ δεν τους επέτρεπαν να απομακρυνθούν από τον χώρο του στάβλου, για τον οποίο τους χρέωναν με ενοίκιο 50 ευρώ το μήνα κατ' άτομο! 
Αφού εντοπίσθηκε το σημείο έμεναν οι αλλοδαποί εργάτες, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος και απελευθερώθηκαν 10 ακόμη υπήκοοι Ρουμανίας, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι!
Την ίδια ώρα στην Αθήνα συνελήφθη η 40χρονη Ρουμάνα, νόμιμη εκπρόσωπος υποκαταστήματος στην Ελλάδα του τουριστικού γραφείου ιδιοκτησίας του αναζητούμενου Τούρκου, που είχε οργανώσει τη μεταφορά. 
Στα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

newsit.gr