Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Υπό κατάληψη οι 270 δήμοι τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή


Συνεχίζει τις καταλήψεις των 270 δημαρχείων η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με έμφαση στα γραφεία προσωπικού, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο των δράσεών της κατά της διαθεσιμότητας - απολύσεων προσωπικού. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της πριν από λίγο, ρίχνοντας ωστόσο το «μπαλάκι» στους κατά τόπους Συλλόγους για την κατάληψη ή όχι ευαίσθητων κοινωνικών δομών.
Την ίδια ημέρα, την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, θα συνεδριάσει το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις των εργαζομένων.
Να σημειωθεί πως η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δε δίνει «γραμμή» για κατάληψη ευαίσθητων κοινωνικών δομών, αλλά σημειώνει πως «ο κάθε Σύλλογος, εκτιμώντας τις δυνατότητας αλλά και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε τοπικό επίπεδο, εξειδικεύει ποια κτήρια και υπηρεσίες θα καταληφθούν».
Για την προσεχή Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια, και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Στις 11 και μισή το πρωί, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών. Την ίδια ημέρα έχει προκηρύξει στάση εργασίας στο Δημόσιο και επίσης συγκέντρωση στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΑΔΕΔΥ.
Από αύριο, εξάλλου, μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου, τα Σωματεία των δήμων καλούνται να συγκαλέσουν γενικές συνελέυσεις για να αποφασίσουν το τι θα πράξουν, ώστε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να έχει μια συνολική εικόνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προτού πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Τέλος, η ΠΟΕ - ΟΤΑ επαναλαμβάνει την έκλησή προς την ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ "την ύστατη στιγμή ουσιαστικής διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποδείξουν εμπράκτως την στήριξή τους στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των Υπηρεσιών των δήμων".

aftodioikisi.gr