Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο Ηρακλής υπέρ του Αρβανίτη!


Ανακοίνωση για τη διακοπή της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην ΝΕΤ εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 έχει καταγγείλει πολλάκις τις φασιστικές μεθόδους και τις καθόλα αντιδημοκρατικές πρακτικές της πολιτείας στις οποίες έρχεται ενάντια τόσο ο σύλλογος όσο και οι φίλαθλοι μας τα τελευταία χρόνια και δεν θα φοβηθεί το ίδιο να πράξει και τώρα.

Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων και για αυτό θα φωνάζουμε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή όταν αυτά τα δικαιώματα καταπατούνται.

Η βίαιη διακοπή της εκπομπής της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση” με συντελεστές τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της φασιστικής ατμόσφαιρας που μας περιβάλλει τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι άνθρωποι, έχοντας διοριστεί-οριστεί σε κρατικές-διευθυντικές θέσεις, έχοντας στο βιογραφικό τους αλήστου μνήμης “αποκλειστικές” συνεντεύξεις με διάφορες εγχώριες STAR, υπακουούν σε εντολές των ανωτέρων τους δίχως αντίρρηση και χωρίς κανέναν δισταγμό.

Η πραγματικότητα είναι ότι από αυτούς δεν περιμέναμε να αντιδράσουν υπέρ των 2 δημοσιογράφων γιατί όταν έχεις συναλλαγές με κυβερνητικά στελέχη με αντάλλαγμα κρατικές θέσεις, συμμορφώνεσαι στις υποδείξεις τους και ξεχνάς τόσο την έννοια της ελευθερίας του λόγου όσο και την έννοια της δημοκρατίας.

Οφείλουμε λοιπόν, να σταθούμε στο πλευρό του κ.Αρβανίτη και της κ.Κατσίμη και δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε με κανέναν, που θέλει να είμαστε αμέτοχοι παρατηρητές και θα βρεθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μας το απαγορεύσει".