Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χαριστική βολή στον Μπερλουσκόνι - Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και του στερούν για 3 χρόνια τα πολιτικά του δικαιώματα


Άφωνη αφήνει την παγκόσμια κοινή γνώμη η ετυμηγορία του δικαστηρίου του Μιλάνου, που καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλακή και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δε θα σταλεί στη φυλακή, έχει άλλωστε ξεπεράσει το 75ο έτος της ηλικίας του. Θα πληρώσει όμως πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μπερλουσκόνη για φορολογική απάτη στην υπόθεση του ομίλου Mediaset. Μέχρι στιγμής, η πλευρά του «καβαλιέρε» δεν έχει σχολιάσει την ετυμηγορία. Το έκανε όμως για λογαριασμό του ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας.

"Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι", δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Αντζελίνο Αλμπάνο.
Η καταδίκη του Μπερλουσκόνι, που του στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του ίδιου πως αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα, ως ηγέτης της κεντροδεξιάς, στις βουλευτικές εκλογές του 2013.
newsit.gr