Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στις 31 Οκτωβρίου το Eurogroup για την Ελλάδα. Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
 
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη «επιβεβαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες συνεδριάσεις».

Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή δεν αναμένεται ότι θα υπάρχει το έδαφος για να ληφθούν αποφάσεις, σύμφωνα με αρκετές ευρωπαϊκές πηγές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα.

«Θα πρέπει τότε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα» επιβεβαίωσε μια από τις πηγές αυτές.

Στόχος των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα είναι να δουν αν υπάρχουν οι συνθήκες για την καταβολή άμεσα της βοήθειας στην Ελλάδα και να σκεφτούν τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα μια παράταση δύο ετών προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

To Euroworking Group θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και πρέπει να επέλθει συμφωνία για το πακέτο των μέτρων, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά και σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση του κεφαλαιακού κενού που θα υπάρξει από την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ