Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

To Ειρηνοδικείο Δερβενίου θα συνεχίσει τη λειτουργία του - Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Αντώνη Κλαδούχο

Εδώ και δύο μήνες οι πληροφορίες έλεγαν ότι κλείνουν τα Ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου στα πλαίσια της συγχώνευσης υπηρεσιών και οργανισμών.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος με γραπτά αιτήματα, προσωπικά αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσε τη συνέχιση της λειτουργίας των ειρηνοδικείων.
Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος επικοινώνησε τρεις φορές τηλεφωνικά και μια φορά επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.
Ο Δήμαρχος εξήγησε στον κ. Υπουργό ότι η απόφαση κατάργησης της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου είναι λανθασμένη, γιατί στερείται ολόκληρη η Δυτική Κορινθία των υπηρεσιών τους και αναγκάζονται οι πολίτες για τις υποθέσεις τους να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να μεταβούν στο Κιάτο ή αλλού.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης αντιλήφθηκε το δίκαιο των επιχειρημάτων και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Δερβενίου.