Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Η κατάσταση θα χειροτερέψει, ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει

Αλ. Παπαρήγα: Η κατάσταση θα χειροτερέψει, ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει. Τι είπε η γ.γ. του ΚΚΕ για τα ποσοστά του κόμματος, την Ευρώπη και τη Χρυσή Αυγή

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι η άσχημη κατάσταση που βιώνει η χώρα θα χειροτερέψει στο μέλλον, έκανε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η κα Παπαρήγα είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, θα χειροτερέψει και πρέπει το εργατικό-λαϊκό κίνημα να συγκεντρώσει δυνάμεις ώστε να την αντιπαλέψει».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ορισμένες μορφές αγώνα «όπως κλείσιμο λιμανιών κλ.π.» έχουν απομακρύνει κόσμο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, η κα Παπαρήγα είπε ότι «δεν αναγορεύουμε ‘στο Α και το Ω’ ορισμένες μορφές πάλης, ωστόσο όσο οξύνονται τα προβλήματα, αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι μορφές πάλης».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές, σημείωσε: «Ποτέ δεν είπαμε ψηφίστε το ΚΚΕ για να σας λύσουμε τα προβλήματα, δεν πείσαμε προεκλογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δίκιο». «Θα αλλάζαμε στρατηγική, θα αλλάζαμε τα πάντα, αν η ΕΕ συντελούσε στην βελτίωση της ζωής των λαών, αν καταργείτο η καπιταλιστική κρίση, αν υπήρχε φιλολαϊκή διέξοδος», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην ΕΕ, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «αυτή την στιγμή κυριαρχεί η άποψη για την διατήρηση της ΕΕ και της ευρωζώνης ως έχει», πρόσθεσε ωστόσο πως «οι αντικειμενικές εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν και σε διάσπασή της».
Τέλος, η κα Παπαρήγα χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για τη Χρυσή Αυγή. «Δεν μιλώ για ακροδεξιά, μιλώ για ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή, μιλώ για μπράβους της νύχτας που τους χρησιμοποιούν θύλακες του συστήματος που βρίσκονται στο πολιτικό σύστημα, -εκτός των κομμάτων- στην αστυνομία και στον στρατό, και οι οποίοι θα της δώσουν χρόνο για να κάνει την ‘βρώμικη δουλειά’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

eklogika.gr