Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας εκλέχθηκε ο Κώστας Κόλλιας

Πρόεδρος της Επιτροπής  Έρευνας και Τεχνολογίας εκλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, έπειτα από πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με την εκλογή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκλεγώ στη θέση του Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, έπειτα από πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που, ανεξαρτήτως της παράταξης στην οποία ανήκουν, με τίμησαν με την ψήφο τους, αποδεικνύοντας ότι η Επιτροπή μας διέπεται από πνεύμα υπερκομματικότητας και συνεργασίας.
Πρόκειται για μία Επιτροπή, στην οποία συμμετείχα και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με σημαντικότατο έργο και ακόμα πιο σημαντικές προοπτικές. Θεωρώ ότι η συνεισφορά της στον επαναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας προς σύγχρονα και παραγωγικά μοντέλα μπορεί να είναι καθοριστική και με αυτόν τον στόχο θα υπηρετήσω το έργο της.
Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να επιστρέψουμε τις επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία στον Έλληνα πολίτη, με πολλαπλά οφέλη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Στη διάρκεια της θητείας μου, πρωταρχικός μου στόχος θα είναι να λειτουργήσει η επιτροπή ως ένας υπερκομματικός κοινοβουλευτικός θεσμός, ώστε, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, να θέσουμε και να υλοποιήσουμε στόχους ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς, προκειμένου να καταστεί η επιστημονική έρευνα ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της ελληνικής πολιτείας για την ανάπτυξη της οικονομίας, της παιδείας, της κοινωνίας