Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

400 βαυαροί «τουριστικοί πρεσβευτές» για το Ναύπλιο



Εντυπωσιασμένοι οι Βαυαροί απ την υποδοχή των Ναυπλιέων ξεκίνησαν σήμερα για την ποδηλατάδα προς τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Χθες βράδυ στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο έτυχαν του καλωσορίσματος από το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Ο δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε στην πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους σημειώσε: «Η ιστορία της είναι άρρηκτα δεμένη με τις πολιτικές εξελίξεις στο τότε κρατίδιο της Βαυαρίας, έως και την έλευση του Όττο άους Μπάγερν, του δικού μας Όθωνα στο Ναύπλιο. Η αδελφοποίηση της πόλης μας με το Όττομπρουν πριν αρκετά χρόνια αποκατάστησε την σύνδεση με την Βαυαρία που είχε διακοπή βίαια με την μεταφορά της πρωτεύουσας από το Ναύπλιο στην Αθήνα... Η δική σας παρουσία αποτελεί ένδειξη φιλίας και αδελφοσύνης, που θεωρώ πως είναι πιο αναγκαία από οποιοδήποτε οικονομικό μέτρο στήριξης».
Οι Γερμανοί επισκέπτες θα αναχωρήσουν με το κρουαζιερόπλοιο «Berlin» σήμερα στις 6 το απόγευμα. Όλη η παρουσία των Γερμανών στο Ναύπλιο καλύφθηκε από συνεργείο της Βαυαρικής τηλεόρασης και θα προβληθεί σε 45' εκπομπή.