Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προχειρότητα και ανεπάρκεια στις συγχωνεύσεις ειρηνοδικείων

 Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προχειρότητα και ανεπάρκεια στις συγχωνεύσεις ειρηνοδικείων

Προχειρότητα και ανεπάρκεια καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε σχέση με την απόφαση για καταργήσεις και συγχωνεύσεις ειρηνοδικείων ανά την επικράτεια.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος Ραχήλ Μακρή κάνει λόγο σε δήλωσή της για συγχωνεύσεις – «σκούπα», που οδηγούν σε τεράστια επιβάρυνση των νέων ειρηνοδικείων.
Παράλληλα, σημειώνει ότι το σχέδιο νόμου που έφερε πρόσφατα η κυβέρνηση, και αναστέλλει τη μεταφορά ύλης υποθέσεων από τα πρωτοδικεία στα ειρηνοδικεία, είναι μια ακόμη απόδειξη της δυσκολίας διαχείρισης δικαστικού υλικού που θα αντιμετωπίσουν τα τελευταία, τόνίζει το ΑΠΕ.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για «θέατρο του παραλόγου» από πλευράς κυβέρνησης, προσθέτοντας πως οι συγχωνεύσεις αναγκάζουν ανθρώπους στην επαρχία να μετακινούνται μέχρι και 100 χιλιόμετρα για να δικαστούν και να λύσουν τις διαφορές τους, με αποτέλεσμα σοβαρές καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες.
Το κόμμα του Πάνου Καμμένου καλεί τέλος την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον νέο σχεδιασμό που, κατά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, «καρατομεί την δικαστική δομή της περιφέρειας» και θα θέσει σε κίνδυνο το δικαιοδοτικό έργο των ειρηνοδικείων.