Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μια νέα, πολιτική Ευρώπη…

Μια νέα, πολιτική Ευρώπη… Αυτό είναι το μότο του διήμερου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Φλωρεντία, αύριο και μεθαύριο, όπου θα συζητηθεί η παρούσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν ή… μπορούν να δημιουργηθούν, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Η αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και η υπεράσπιση αρχών και αξιών που είναι μη διαπραγματεύσιμες, βρίσκονται στην πρώτη σειρά της στοχοπροσήλωσης της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί πολιτικά στην ήπειρό μας, έχοντας την εκλογική πλειοψηφία στις περισσότερες χώρες. Επομένως, και την ευθύνη της διακυβέρνησής τους.
Το ενδιαφέρον των εργασιών του Συνεδρίου του EPP εστιάζεται στο γεγονός ότι θα βρεθούν στον ίδιο χώρο και θα συζητήσουν, ανταλλάσσοντας απόψεις και ζυμώνοντας ιδέες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και φυσικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
Το ζητούμενο βέβαια είναι, από τις ωραίες ιδέες και τις πυκνές ζυμώσεις, να περάσουμε στην πράξη, με τη δρομολόγηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, επί συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Η γιγάντωση της κρίσης την οποία διέρχεται σήμερα η ευρωζώνη άλλωστε, οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό και στην ατολμία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταλήξουν στις αναγκαίες αποφάσεις, σε καίριο χρόνο.

statesmen.gr