Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δυτική Ελλάδα -μεταφορά μαθητών: Νομοθετική ρύθμιση για χρέη προς ΚΤΕΛ Αχαΐας


Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει δυνατή την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Στο πλαίσιο συνάντησης των δύο αντρών στα γραφεία της περιφέρειας τέθηκε επί τάπητος η παρατεινόμενη εκκρεμότητα για τη μεταφορά των μαθητών και την ανάγκη εξόφλησης των χρεών προς τους μεταφορείς από το προηγούμενο σχολικό έτος.
Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας έθεσε και μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι ειδικά για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών θα έχει άμεσα επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, οι αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.