Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ατρόμητος Χιλιομοδίου και ΠΑΟ Λουτράκι παρέμειναν επικεφαλής στην Α1' Κορινθίας μετά τις ήττες Αστέρα και Πανσολυγειακού

Ατρόμητος Χιλιομοδίου και ΠΑΟ Λουτράκι παρέμειναν επικεφαλής στο πρωτάθλημα της Α1΄ κατηγορίας Κορινθίας, καθώς στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής ο Ατρόμητος πήρε στα "χαρτιά" , εκτός έδρας , άκοπο τρίποντο ( 3 - 0 ) από την Προοδευτική Περιγιαλίου , ενώ ο Α. Ο. Λουτρακίου επικράτησε με 4 - 3 στο Σοφικό του τοπικού Πανσολυγειακού.
Ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε με 2-1 στο γήπεδο των Εξαμιλίων, από τον Ολυμπιακού Λουτρακίου και απογοήτευσε τους 30 και πλέον φίλους του που βρέθηκαν . Ήταν ένα κακό απόγευμα για τους περισσότερους παίκτες του Αστέρα και το αποτέλεσμα ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο.
Παρά τη κακή εμφάνιση, ο Αστέρας θα μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αν οι παίκτες του ήταν πιο εύστοχοι στη τελική προσπάθεια.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων και τους παίκτες του Αστέρα να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Η πίεση από τους γηπεδούχους εκδηλωνόταν κυρίως από στημένες φάσεις με τον Κολλιάκο. Οι παίκτες του Αστέρα έπαιζαν φοβισμένα και μετά το 20’ αναθάρρησαν και έψαξαν το γκολ. Λίγο έλειψε μάλιστα να το πετύχουν όταν στο 30’ ο Γιαννακόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μυργιώτης αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Το 1 – 0 έγινε στο 37’, όταν σε φάουλ-κομπίνα του Κολλιάκου με τον Κριαρά, ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στη περιοχή από πλάγια δεξιά θέση επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μετεβελή και ξεγέλασε Κολιμάδη.
Στο Β’ μέρος οι παίκτες του Αστέρα μπήκαν πιο ψυχωμένα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να ανακτήσουν τη κατοχή και να πιέσουν για την ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν ο Κολιμάδης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπεκάι και στην αμέσως επόμενη φάση ο Κολλιάκος αστόχησε με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση. Στο 62’ ο Αναγνωστόπουλος δεν κατάφερε να ισοφαρίσει όταν έπιασε μια δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Το 2-0 ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 68’ από κεφαλιά του Κολλυρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, σε κόρνερ του Κολλιάκου (βλέπε φωτο δίπλα). Οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τόλια που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο. Και τις δύο φορές όμως ο Κόντης απέκρουσε, πρώτα το κοντινό σουτ με δύσκολη απόκρουση στη δεξιά γωνία του και έπειτα το πλασέ του σε τετ-α-τετ.

Στο 85΄μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κόντης έδιωξε τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Αναγνωστόπουλο, που σούταρε δυνατά με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα. Ο Κορδαλής απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή του τέρματος και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μυργιώτης και έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του αγώνα (βλέπε φωτο δίπλα).
Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει εκμεταλλευόμενος και την αριθμητική του υπεροχή, αλλά δε κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες στη σφιχτή άμυνα του Ολυμπιακού. Μοναδική καλή στιγμή ήταν μια κεφαλιά του Μυργιώτη από δύσκολη θέση που κατέληξε άουτ. Στο 92’ μάλιστα ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 παίκτες όταν ο Στυλιανίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω καθυστέρησης. Το παιχνίδι έληξε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν τη νίκη τους, ενώ αυτούς του Αστέρα να προβληματίζονται για την εμφάνισή τους κυρίως στο νεκρό πρώτο ημίχρονο.
Η διαιτησία του κ. Δασκαλόπουλου ήταν πολύ καλή, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων λόγω των πολλών κίτρινων καρτών που έδειξε στους παίκτες. Όμως η συντριπτική πλειοφηψία τους ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Οι βοηθοί κ.κ. Μπετσόγλου και Ψυχογιός ήταν πολύ καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Γιαννακόπουλος (69’ Στεφανάκος), Αντωνόπουλος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Αναγνωστόπουλος, Παπαδημητρίου (83’ Βυζάς), Δημόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος, Μυργιώτης, Κουτρούλης (46’ Τόλιας).
Στους άλλους αγώνες Πανεμεατικός και Ελλάδα Βέλου εμειναν ισόπαλοι 2 - 2, όπως και ο Σαρωνικός με την Θύελλα Πετρίου αλλά με σκορ 1 - 1. Ο ΠΑΣ Κλένια νίκησε με 3 - 0 τον Εθνικό Ξυλοκερίζης. Τέλος εκτός έδρας νίκες σημείωσαν ο Ηρακλής Λεχαίου στους Αγίους Θεοδώρους με 2 - 0 επί της τοπικής ομάδας και ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου με 3 - 2 , στο Ξυλόκαστρο επί του Πανκαμαριακού.

Η 2η αγωνιστική στην Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                     2 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ                             3 - 0
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                                   0 - 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.          0 - 3(α.α)
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                3 - 4
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                                         1 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ                                    2 - 3

Η Βαθμολογία
( Σε 2 αγώνες)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ     6      6 - 1

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           6     6 - 3
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                 4      4 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                       4      3 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                       4      3 - 2
ΠΑΝΣΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                        3      6 - 4
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                      3      4 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                  3      4 - 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   3      2 - 2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ           3      2 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                   3      2 - 3
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                    2      3 - 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ       1      2 - 4
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                     0      2 - 5
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                         0     0 - 4
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ  0      0 - 6