Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πλήγμα για ΠΑΟΚ και Εθνική – Κάταγμα ο Σαλπιγγίδης!

 

Εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα θα μείνει ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ καθώς υπέστη κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Αυτό σημαίνει πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα απουσιάσει σίγουρα από την ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης με την Ραπίντ Βιέννης, αλλά και από τα πρώτα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, απέναντι σε Λετονία (7/9 εκτός) και Λιθουανία (11/9 εντός).
Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ... ζορίστηκε από το νεοφώτιστο Πανθρακικό, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο που ήταν η νίκη και πλέον στρέφεται στην ρεβάνς με την Ραπίντ Βιέννης για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Κομοτηνής απείλησε με συνεχόμενα κόρνερ στο 10΄και το 11΄, ωστόσο σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έχασαν ευκαιρίες με τον Κατσικά στο 26΄και τον Γεωργιάδη στο 34΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και ο Δώνης έριξε στο ματς τον Λόρενς. Ο Ιρλανδός δικαίωσε ξανά τον προπονητή του, αφού στο 57΄σέρβιρε με το κεφάλι στον Αθανασιάδη που με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση.

Ο Αθανασιάδης έφτασε τα 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82 Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας (61' Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.