Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αρχίσαμε νωρίς με… μια από τα ίδια

Νίκες στο γκολ για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, εντός έδρας ήττα των πιτσιρικάδων της ΑΕΚ, διαιτητικά λάθη και …πόλεμος ανακοινώσεων, έκλεψαν την παράσταση στην 1η αγωνιστική της Superleague.
Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στη Βέροια. Ακυρώθηκε καθαρό γκολ της γηπεδούχου ομάδας στο 0-0, 2 δοκάρια οι Πειραιώτες, 1 η Βέροια και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Ο ΠΑΟΚ έκαμψε τη μαχητικότητα του Πανθρακικού με βολίδα του Αθανασιάδη στο 2ο ημίχρονο. Ο νεαρός αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή φέτος, για την ανανεωμένη ομάδα του δικεφάλου.
Στη Λειβαδιά ο Λουκάς Βύντρα τα έκανε όλα. Σκόραρε και έσωνε πάνω στη γραμμή την ισοφάριση. Με το rotation του Φερέϊρα να πιάνει τόπο, το τριφύλλι πήρε το τρίποντο σε μια παραδοσιακά δύσκολη γι’ αυτό έδρα.
Η νεανική ομάδα του Βλάχου κατέρρευσε το Σάββατο μετά το μοιραίο λάθος του Κωνσταντόπουλου. Ο συγκριτικά πιο έμπειρος παίχτης της ενδεκάδας της Ένωσης έκανε το γκελ που στοίχισε στην ΑΕΚ έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.
Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχώρισε το άνετο διπλό του Ατρόμητου στην Κέρκυρα και το Χ που απέσπασε ο νεοφώτιστος Πλατανιάς στους Ζωσιμάδες.
Η αγωνιστική κλείνει με τον αγώνα Πανιώνιος-Άρης σήμερα.
Την παραστάση έκλεψαν οι ανακοινώσεις της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, της ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΠΑΕ Παναθηναϊκού για θέματα διαιτησίας.
Η αλήθεια είναι ότι οι βοηθοί του Βοσκάκη, κυρίως ο δεύτερος, ήταν αλλού γι’ αλλού χθες. Όπως και η εμμονή του Κομίνη στη Λειβαδιά για μονομερή καταλογισμό κίτρινων καρτών σε βάρος των πράσινων.
Νωρίς λοιπόν άρχισαν τα όργανα, δυστυχώς, και για φέτος. Μια από τα ίδια, με τους ίδιους πρωταγωνιστές…
Υ.Γ.: Καλά ΠΑΟ-Μάλαγα την Τρίτη και ΠΑΟ-Πας Γιάννενα την Παρασκευή; Δηλαδή το ματς της Παρασκευής έπρεπε να το καλύψει ο Παναθηναϊκός που παίζει Ευρώπη 2 μέρες πριν; Μήπως τελικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Θα μας τρελάνει η λίγκα!

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος / statesmen.gr