Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στον Προαστιακό - Εκατομμύρια ευρώ η ζημιά

Επαγγελματίες και ριψοκίνδυνοι οι κλέφτες που σήκωσαν τα καλώδια ενώ υπήρχε ρεύμα. Στοχευμένη δολιοφθορά καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος των εργαζομένων του προαστικού. Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.

Μετ΄ εμποδίων εκτελούνται και σήμερα τα δρομολόγια του προαστιακού, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Ανω Λιόσια - Κιάτο και συγκεκριμένα στο τμήμα Κινέττα - Μέγαρα.

Οι ληστές του προαστικού δεν είναι απλοί κυνηγοί χαλκού καθώς έδρασαν οργανωμένα. Σκεφτείτε πως ξήλωσαν καλώδια που είχαν ρεύμα!

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, Νίκος Δρίτσας "η στοχευμένη δολιοφθορά που έγινε χθες το απογευμα στη γραμμή Ανω Λιόσια - Κιάτο και συγκεκριμένα στο κομμάτι Κινέττα - Μέγαρα, δημιουργησε προβλήματα στην κυκλοφορία του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Εμείς μιλάμε για στοχευμένη δολιοφθορά καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Ξέρουμε οτι υπάρχουν σημαντικές εταιρείες που έχουν συμφέροντα να μην αναπτυχθεί ο Προαστιακός.

Την κλοπή αυτή δεν μπορεί να την κάνει κάποιος που δεν έχει και την εμπειρία αλλά και να ξέρει που ακριβώς πρέπει να χτυπήσει καθώς μιλάμε για καλώδια ηλεκτροφόρα. Δεν είναι μόνο για τον χαλκό που υπάρχει μέσα στα καλώδια ηλεκτροκίνησης. Και βέβαια μια τέτοια κλοπή εχει υψηλό κίνδυνο. Οσοι την έκαναν ήταν παρα πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους, ενώ έχει ρεύμα σηκώνουν τα καλώδια με επαγγελματική δουλειά.

Αν και όλη η διερεύνση της κλοπής δεν έχει ολοκληρωθεί ωστόσο έχει κλαπεί σημαντική ποσότητα καλωδίων που ισως εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 12 χιλιομέτρων και η ζημιά που έχει γίνει είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σκεφτείτε πως δεν είναι μόνο τα καλώδια που έχουν κλαπεί αλλά υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες από τη μειωση των εσόδων από τα εισιτήρια λογω της μειωμένης κίνησης του επιβατικού κοινού.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΒΛΑΒΗ
"Συνεργεία της ΕΡΓΟΣΕ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ζημιάς και υπολογίζουμε πως την Τετάρτη το βράδυ ή το αργότερο την Πέμπτη το πρωί θα καταφέρουμε να επιδιορθώσουμε τη βλάβη και να ομαλοποιηθεί η κινηση των συρμών" είπε τέλος ο κύριος Δρίτσας.

Το κανονικό πρόγραμμα έχει ανατραπεί, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνται με τροποποιήσεις και καθυστερήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.
newsit.gr