Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ερμιόνη: Συνέλαβαν αντιδήμαρχο για τα σκουπίδια

Απορημένος και συνάμα αγανακτισμένος δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ερμιόνης Δημήτρης Καμιζής, με το περιστατικό της σύλληψης δύο εργαζομένων του αρχικά και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Σταύρου Κούστα εν συνεχεία, για την εναπόθεση απορριμμάτων στο χωροθετημένο από την Πολιτεία χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο του.

Όπως είπε ο δήμαρχος στην ιστοσελίδα, οι αστυνομικές Αρχές, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως -την οποία θα συναντήσει σήμερα το πρωί-, συνέλαβαν τον οδηγό απορριμματοφόρου και τον εργάτη καθαριότητας, όταν πήγαν να αφήσουν στο συγκεκριμένο χώρο τα σκουπίδια, χώρο όπου βρίσκεται και ο δεματοποιητής. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι και να συλληφθεί αυτός στη θέση τους, καθότι αυτοί δεν είχαν καμία διοικητική ευθύνη. Μάλιστα, τόνισε στους αστυνομικούς πως η Πολιτεία έχει χωροθετήσει και υποδείξει το συγκεκριμένο χώρο και ζήτησε, στην περίπτωση που η εισαγγελική Αρχή θεωρεί ότι υπάρχει παρανομία, να συλληφθούν αυτοί που τον έχουν χωροθετήσει. Τελικά, κρατήθηκε και ο αντιδήμαρχος, αλλά αργά το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους δύο εργαζομένους.
Στη συνεδρίαση που είχε ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, πριν από τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας στην ιστοσελίδα, εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πολιτείας».