Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΠΕΔ Δ. Ελλάδας: 3ήμερο λουκέτο και μια παραίτηση για τη... βραδυφλεγή βόμβα


Την τελική της απόφαση μορφοποίησε σήμερα η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε στην Πάτρα και σημαδεύτηκε από την παραίτηση του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν, θα προτείνουν στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου:
  • 3ημερο λουκέτο στους δήμους, την ημέρα του Έκτακτου Συνεδρίου και δύο ημέρες μετά,
  • τις ημέρες που θα είναι κλειστοί οι δήμοι, συγκέντρωση των αυτοδιοικητικών στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, καθώς και στη Βουλή,
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω συνεντεύξεων Τύπου στην έδρα κάθε περιφερειακής ένωση δήμων,
  • ενημέρωση βουλευτών και ευρωβουλετών
Πάντως, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Αγρινίου, πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Αχαΐας Παύλος Μοσχολιός σημείωσε πως με τις κινήσεις αυτές πιστεύει πως «η κεντρική εξουσία θα προβληματιστεί επιτέλους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, διότι από εκεί και πέρα τα πράγματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν αντέχονται».
Η παραίτηση
Στο τέλος της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Δυτικής Αχαΐας, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε συμβολικά την παραίτησή του, δηλώνοντας πως τη θέτει στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ και ότι έρχεται ως αντίδραση στην στάση της κεντρικής κυβέρνησης, που μέσω της περικοπής των πόρων προσπαθεί να διαλύσει τους δήμους.
Πάντως, και άλλοι δήμαρχοι, όπως της Ναυπακτίας, της Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του Ευρυμάνθου, κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνοντας πως εάν συνεχιστεί αυτοί η κατάσταση, τότε θα ακολουθήσουν και οι δικές τους.