Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) - Αντώνης Κλαδούχος : Η κατάσταση είναι δραματική ! ! !

Την σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 με θέμα «τα οικονομικά των Δήμων» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Οι νέες περικοπές στους πόρους των Δήμων κατά 29%, που έρχονται σαν συνέχεια των περικοπών κατά 60% που έχουν υποστεί οι Δήμοι την τελευταία τριετία, οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και στην παύση της λειτουργίας των Δήμων.
Οι Δήμοι έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή.
Οι Δήμοι, στεκόμαστε, στο πλευρό στων συμπολιτών μας, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Σηκώνουμε το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους. Όμως με τις νέες περικοπές, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), οι προσφορές φαγητού, ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών, αναγκαστικά θα κλείσουν και θα λείψουν κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες από το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας.
Η κατάσταση είναι δραματική ! ! !
Γι’ αυτό στις 30 Αυγούστου συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά των Δήμων.
Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, γιατί οι επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας – ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους – θα είναι πολύ μεγάλες.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος