Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΩΡΑ Η πιο κρίσιμη συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου-Κουβέλη

Κυβέρνηση, έτοιμη για όλα. Αυτό τουλάχιστον προσπαθούν τόσο σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου, όσο και σε επίπεδο των τριών εταίρων.Η συνάντηση που  έχουν αυτή την στιγμή στην Κηφισιά ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να είναι η πλέον κρίσιμη των τριών πολιτικών αρχηγών, που την επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου συμφώνησαν στη συγκρότηση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, υπό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ήδη οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βρίσκονται στο σπίτι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου οι τρεις που αποτελούν και την κυβέρνηση συνεργασίας να χαράξουν μία στρατηγική εν όψει της επίσκεψης της τρόικας.
Μαζί τους, βρίσκεται και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο κ. Στουρνάρας αλλά και ο κ. Χατζηδάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται στο σπίτι του πρωθυπουργού και οι συνεργάτες των δύο πολιτικών αρχηγών, Βενιζέλου και Κουβέλη που είναι αρμόδιοι για τα οικονομικά.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για τις επιδιωκόμενες αλλαγές στο Μνημόνιο, τόσο με τη χρονική επέκταση του περιθωρίου που έχει δοθεί στην Ελλάδα για να πιάσει τους στόχους της δανειακής σύμβασης, όσο και με την ένταξη της Ελλάδας στην… περιπτωσιολογία που προβλέπει η απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κάτι που, εφόσον γίνει δεκτό από τους ξένους δανειστές της Ελλάδας, θα συνεπάγεται την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ενδεικτικό της μεγάλης κινητικότητας που από το πρωί παρατηρείται σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι το γεγονός ότι οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη, με κορυφαία αυτή που πραγματοποιείται το μεσημέρι, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η διυπουργική με το οικονομικό επιτελείο εν όψει της επίσκεψης της τρόικας. Οι συναντήσεις των Υπουργών με τα μέλη της τρόικας θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες από την Πέμπτη ως και το Σάββατο.