Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο οροπέδιο Μαμουσιάς- Έσβησε η δεύτερη πυρκαγιά πάνω από τα Νικολέικα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενάκι στο οροπέδιο της Μαμουσιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Όπως αναφέρει ο filodimos.gr πλέον έχουν απομείνει μικροεστίες, οι οποίες θα είναι υπό παρακολούθηση όλη τη νύχτα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, καθώς σε τέτοια απευκταία περίπτωση θα κινδυνέψει άμεσα το δάσος του Βουραϊκού. Η φωτιά περιορίστηκε, έχοντας κάψει εκατοντάδες στρέμματα ελαιοδέντρων και σταφίδας αλλά και δασική έκταση (όση απέμεινε τουλάχιστον από το 2007). Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και η δεύτερη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα πάνω από τα Νικολέικα, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρώτης φωτιάς.
Στο σημείο του οροπεδίου της Μαμουσιάς σύμφωνα με το filodimos.gr έσπευσαν επίγειες δυνάμεις με 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας με 40 πυροσβέστες, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 3 ελικόπτερα, 6 αεροπλάνα τύπου καναντέρ (αποχώρησαν πριν το σούρουπο) και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με 25 άνδρες, ενώ συμμετείχαν και 8 υδροφόρα και διάφορα μηχανήματα του Δήμου Αιγιαλείας. Ο μηχανισμός που κινητοποιήθηκε άμεσα, απεδείχθη και σωτήριος καθώς αποφεύχθηκε η επέκταση της πυρκαγιάς προς το Βουραϊκό.
Η φωτιά κατακαίει γεωργική και δασική έκταση και το έργο της Πυροσβεστικής υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικίες.
Εν τω μεταξύ,η φωτιά στα Νικολέικα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και σβήστηκε.

thebest.gr