Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σήμερα στις 11:30 η κηδεία του Θύμιου Καρακατσάνη

Σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύεται σήμερα στις 11:30 από το νεκροταφείο της Παιανίας ο μεγάλος συμπατριώτης μας κωμικός, Θύμιος Καρακατσάνης.

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών. Αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια, σοβαρά προβλήματα υγείας. Το σάκχαρο επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του.
Όπως αποκάλυψε η σύζυγός του, εκτός από τα χρόνια προβλήματα με τον καρκίνο και το σάκχαρο, ο Θύμιος Καρακατσάνης έπασχε και από τη νόσο του Πάρκινσον, η οποία εξελίχθηκε ραγδαία και ήταν τελικά η αιτία του θανάτου του.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης είχε καταγωγή από τον Πύργο Κορινθίας, όπου είχε γεννηθεί ο συνονόματος παππούς του, που ήταν δάσκαλος του χωριού, ενώ είχε διδάξει και στα χωριά Κούτος και Κορφιώτισσα , πριν την εγκατάστασή του στον Πειραιά.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης , πρίν μιά οκταετία , την 1η Αυγούστου του 2004, επισκέφθηκε τη γενέθλεια γη των προγώνων του , προσκαλεσμένος από τον Δήμο Ευρωστίνης και τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Δούσκα , όπου τιμήθηκε για τήν προσφορά του , ενώ επισκέφθηκε και το σπίτι του παππού του.

Η επίσκεψη του Θύμιου στον Πύργο συνδυάστηκε τότε με τα εγκαίνια του ιστορικού Πύργου Κορδή ως πολιτιστικό κέντρο του χωριού.
Υπενθυμίζουμε τι είχε γραφτεί τότε στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ευρωστίνης:
thimios Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΑΤΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τέλος πρέπει , τέλος , να σημειώσουμε, ότι τiς παραστάσεις του Θύμιου Καρακατσάνη , παρακολουθούσαν , πολλοί Ευρωστίνιοι που θαύμαζαν τον μεγάλο μας ηθοποιό και αυτός τους αγαπούσε...