Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το μεγάλο ερώτημα για τον Γιώργο

Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη… επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ήταν φυσικά απόλυτα δικαιολογημένη. Μόνο που κάθε πολιτική δικαιολογία, έχει και διαφορετικό παρασκήνιο.
Με το ΠΑΣΟΚ να δοκιμάζεται όπως ποτέ άλλοτε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, από τη στιγμή που το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να φλερτάρει με τον πολιτικό αφανισμό, μετά και από τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, που επιβεβαίωσαν ότι η ιστορική βάση του Κινήματος μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ισορροπίες στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά λεπτές.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και αυτό είναι εμφανές. Η Άννα Διαμαντοπούλου απουσιάζει επιδεικτικά. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης… είναι και δεν είναι. Ο Γιάννης Ραγκούσης απέναντι. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το ίδιο.
Όλοι ωστόσο στρέφουν το βλέμμα τους στον Γιώργο Παπανδρέου. Γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον… ό, τι έμεινε από το ΠΑΣΟΚ, παραμένει στην ψυχή του βαθιά παπανδρεϊκό. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο τελευταίος των Παπανδρέου έχει λόγο για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν επιθυμεί να έχει και ρόλο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr