Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αχαΐα: 30 oi συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα - Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη τη χώρα

Τις 30 έφτασαν οι συλλήψεις για το κύκλωμα της Κ.Αχαίας. Oι διωκτικές αρχές μπλόκαραν 7 νταλίκες με εμπόρευμα πραγματοποιώντας παράλληλα ελέγχους στα τιμολόγια που εντόπισαν.


20.30. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι συλλήψεις κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έγιναν τέσσερις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, χρυσές λίρες και 250.000 ευρώ.

16:26 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία για την γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Αχαΐα για την εξάρθρωση κυκλώματος απατεώνων, αναφέρει τα εξής:
"Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠΟΔΗΕ) σε Αττική, Αχαΐα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών και εισαγγελικών αρχών. Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε οικονομικά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα."
Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
12:42 Δυο επιχειρηματίες οδηγούνται σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες με κλούβα της αστυνομίας στην Αθήνα. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχέιρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Δυτική Αχαϊα.
Η επιχείρηση αφορά την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος απατεώνων που πραγματοποιούσαν απάτες σε βάρος ελληνικών και κινεζικών τραπεζών και βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, συλλήψεις και προσαγωγές γίνονται σε Κάτω Αχαΐα, Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και προσαχθεί τουλάχιστον 30 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος διεξάγονται για περισσότερο από ένα χρόνο με την συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας και των τμημάτων ασφαλείας πάνω από 10 ελληνικών τραπεζών που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος.
Οι δράστες, σύμφωνα με πηγές από τον τραπεζικό κλάδο, πραγματοποιούσαν παραγγελίες κινεζικών προϊόντων βάζοντας ως διαμεσολαβητές κινεζικές και ελληνικές τράπεζες. Ενώ πλήρωναν μέρος της αξίας του εμπορεύματος κατάφερναν –παραπλανώντας τραπεζικούς υπαλλήλους- να αρπάζουν τα έγγραφα παραλαβής και να παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να ξεπληρώσουν την αξία όλου του εμπορεύματος.
Τραπεζικά στελέχη, μιλώντας στην «Καθημερινή» κάνουν λόγο για ζημιά την οποία χρεώθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, που ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο.
12.10 Η αποτίμηση της γιγαντιαίας επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη απο το πρωί στη Δυτική Αχαϊα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για δεκάδες προσαγωγές και κατασχέσεις που αφορούν σε λαθρεμπόριο και μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή αλλά και σε υποθέσεις ναρκωτικών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι απο 300 αστυνομικοί της Α.Δ. Αχαϊας αλλά και της οικονομικής αστυνομίας απο την Αθήνα.
08. 44 Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον οικισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα.
Δεκάδες αστυνομικοί από την Α.Δ. Αχαΐας αλλά και την Αθήνα κάνουν ελέγχους που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφορούν οικονομικά εγκλήματα.
Αντίστοιχη, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην παραλία του Αλισσού.
www.thebest.gr - isthmos.gr