Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Απίστευτο! "Σήκωσαν" 5 τόνους ψάρια στο Επιτάλιο! (Βίντεο)

Απίστευτο! \"Σήκωσαν\" 5 τόνους ψάρια στο Επιτάλιο! (Βίντεο)


Τους κόπους και τον ιδρώτα δυο ολόκληρων χρόνων δουλειάς, κάτω από δύσκολες συνθήκες «καπηλεύτηκαν» οι δράστες της κλοπής στην Ιχθυοκαλλιέργεια του Γιώργου Καφάτου στο Επιτάλιο. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πριν δυο ημέρες ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπολογίζεται ότι η απώλεια ξεπερνά τους 5 τόνους.

Πριν από πέντε χρόνια ο Γιώργος Καφάτος άρχισε να ασχολείται με την Ιχθυοκαλλιέργεια ενώ για να συντηρήσει τις 10 δεξαμενές στην περιοχή της παραλίας Επιταλίου δαπάνησε τότε πάνω από 140.000 ευρώ. Υπολόγιζε δε ότι μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια θα μπορούσε να κάνει απόσβεση των εξόδων και σιγά-σιγά να αρχίσει να βγάζει ένα μεροκάματο. Όπως φαίνεται όμως, υπολόγιζε χωρίς?τους κλέφτες.
Εδώ και δυο χρόνια είχε διαπιστώσει ότι αρκετές νύχτες πήγαιναν στην περιοχή άγνωστοι και έκλεβαν με δίκτυα ψάρια από τις δεξαμενές. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πριν δυο ημέρες. «Το πρωί έφυγα αφού τάισα το σκύλο που τον είχα φύλακα και το απόγευμα που επέστρεψαν τον είχαν δηλητηριάσει», λέει ο κ.Καφάτος, που δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει. «Την ίδια ημέρα το βράδυ, αφού έφυγα για λίγο για να πάω για φαγητό, διαπίστωσα ότι με είχαν κλέψει. Έριξαν δίχτυα και μου πήραν πάνω από 500 κιλά χωρίς να τους καταλάβει κανείς αφού ο σκύλος δεν υπήρχε και από τότε που έκλεισε το Τουριστικό Περίπτερο δεν έχει κίνηση προς τα κάτω», λέει ο ίδιος που την επόμενη κιόλας ημέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων. «Εγώ τους ξέρω τους δράστες. Είναι 5 ρομά και 2 λαϊκοί και τους προειδοποιώ. Έχω πάρει το νόμο στα χέρια μου. Το είπα και στην Αστυνομία. Αν μπουν μέσα και τους αντιληφθώ, θα τους καθαρίσω. Έτσι κι αλλιώς, κατεστραμμένος είμαι?» λέει γεμάτος οργή ο κ.Καφάτος.
Πάνω από 40.000 ευρώ η ζημιά
Η εκτροφή των ψαριών από τη στιγμή που τα ρίχνει στις δεξαμενές μέχρι τη στιγμή που θα τα βγάλει για να τα πουλήσει, διαρκεί 2 χρόνια. Υπολογίζει λοιπόν, ότι στο χρονικό αυτό διάστημα, του έχουν κλέψει πάνω από 5 τόνους ψάρια. «Έχω χάσει περίπου 40.000 ευρώ, αφού τα πουλάω 8 ευρώ το κιλό. Ελπίζω να είναι 5 τόνοι και όχι περισσότεροι. Αυτό θα το διαπιστώσω με ακρίβεια όταν αδειάσω μια ακόμα δεξαμενή τις επόμενες ημέρες», εξηγεί ο κ.Καφάτος.
Μέτρα προφύλαξης, περίφραξη ή εγκατάσταση φωτισμού, δεν μπορεί να λάβει, αφού εδώ και 4 χρόνια προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις δεξαμενές. «Τις δεξαμενές τις είχε φτιάξει ο Κανελλόπουλος και μάλιστα έχω και όλα τα χαρτιά. Παρόλα αυτά, τρέχω 4 χρόνια από γραφείο σε γραφείο και από τον Πύργο στην Αθήνα για να νομιμοποιήσω τις δεξαμενές του κράτους. Τώρα έχω «κολλήσει» 17 μήνες στην Πολεοδομία», λέει ο κ.Καφάτος, εξηγώντας πως αν είχε καταφέρει να τελειώσει με τη γραφειοκρατία θα μπορούσε να βάλει προβολείς, να περιφράξει και να εγκαταστήσει συναγερμό για να προφυλάξει την καλλιέργειά του.
Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)



patrisnews.com