Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

MΠPABO ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ - ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Η Ιταλία πανάξια στον τελικό του Euro απέναντι στην Ισπανία!


                                   Ο Μπαλοτέλι με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για την Ιταλία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι η Ιταλία νίκησε με 2-1 τη Γερμανία στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας στον δεύτερο νοκ άουτ ημιτελικό του euro2012, και πέρασε για πρώτη φορά μετά το 2000 στον τελικό της διοργάνωσης, όπου την προσεχή Κυριακή θα διεκδικήσει το 2ο τρόπαιο στην ιστορία της απέναντι στην Ισπανία. Και τα δύο γκολ των Ιταλών είχαν την προσωπική σφραγίδα του άσσου της Μάντσεστερ Σίτι, του Μπαλοτέλι, που σκόραρε (20΄, 36΄) συγχρόνως για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Η Γερμανία που απλά μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Οζίλ με πέναλτι (90+2), δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την ιταλική άμυνα και περιορίστηκε σε μακρινά σουτ προς την εστία του Μπουφόν που σε κάποιες στιγμές έδειξε την παγκόσμια κλάση του. Η ομάδα του Πραντέλι έκλεισε έξυπνα από τα πλάγια και μπλόκαρε την ανάπτυξη των Γερμανών, ενώ συγχρόνως «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη τον αδύναμο «κρίκο» των Γερμανών που ήταν η άμυνά τους. Δεν βγήκαν οι εμπνεύσεις του Λεβ, που προτίμησε να ξεκινήσει λανθασμένα με τους Ποντόλσκι και Κρόος. Διατηρήθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι η παράδοση που θέλει την Ιταλία να μην χάνει σε επίσημο παιχνίδι από τη Γερμανία!
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Νόϊερ χρειάστηκε να βγει από την εστία του και να μαζέψει την μπάλα από επικίνδυνη κάθετη πάσα του Μοντολίβο που είχε προορισμό τον Μπαλοτέλι.
Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό: Από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Χούμελς από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή, όμως σωτήρια ο Πίρλο πάνω στην γραμμή έδιωξε τον μεγάλο κίνδυνο για την «Σκουάντρα Ατζούρα».
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές και έδωσαν βάρος στην «μάχη» της μεσαίας γραμμής, χωρίς να λείπουν και τα λάθη εκατέρωθεν.
Στο 12΄ ο Μπόατενγκ προωθήθηκε και πλαγιοκόπησε την ιταλική άμυνα, έβγαλε την συρτή σέντρα προς την μικρή περιοχή των Ιταλών και από κακό γύρισμα του Μπαρτζάλι λίγο έλειψε η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν!
Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κρόος με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή υποχρέωσε τον Ιταλό πορτιέρο σε πολύ δύσκολη απόκρουση με τις γροθιές. Μετά το πρώτο τέταρτο όπου η Γερμανία είχε τον έλεγχο, η Ιταλία βγήκε μπροστά και έδειξε τα «δόντια» της.
Η ομάδα του Πραντέλι βγήκε ξανά απειλητικά μπροστά στο 17ο λεπτό, με τον Μοντολίβο, που αφού απέφυγε ωραία με προσποίηση τον Σβαϊστάϊγκερ έπιασε το σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Νόϊερ. Στο επόμενο λεπτό ο Κασάνο σε παρόμοια φάση εξαπέλυσε το σουτ που μπλόκαρε ο Γερμανός γκολκίπερ.
Στο 20ο λεπτό η Ιταλία άνοιξε το σκορ: Ο Αντόνιο Κασάνο με εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, αφού απέφυγε πανέξυπνα τον Χούμελς έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Μπαλοτέλι που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νόϊερ (0-1).
Η Γερμανία μετά το αρχικό σοκ, βγήκε και πάλι μπροστά και με τον Οζίλ στο 27΄ απείλησαν την ιταλική εστία, ενώ δύο λεπτά αργότερα από κάθετη πάσα του Κρόος ο Γκόμεζ σε ιδανική θέση στην άμυνα των Ιταλών δεν πρόλαβε να κάνει το κοντρόλ και πέρασε ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία.
Η ομάδα του Λεβ δυσκολευόταν να αναπτυχθεί με τον γνωστό ταχύτατο τρόπο, καθώς ο Πραντέλι είχε φροντίσει να κλείσει καλά τους διαδρόμους από τα πλάγια.
Στο 33΄ η Ιταλία γλύτωσε από πολύ δύσκολη στιγμή: Ο Μπόατενγκ από δεξιά έβγαλε επικίνδυνη σέντρα και ο Μπαρτζάλι έβγαλε σε κόρνερ.
Στο 35΄ ο Μπαλοτέλι έδειξε και πάλι για ποιόν λόγο θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους κυνηγούς στην Πρέμιερ Λιγκ: Από υποδειγματική αντεπίθεση των Ιταλών ο Μοντολίβο, που διακρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε στον Μπαλοτέλι που μόνος απέναντι από τον Νόϊερ τράβηξε την σκανδάλη και με σουτ-«κεραυνό» έκανε το 0-2!
Για δεύτερη φορά η γερμανική άμυνα συνελήφθη «κοιμώμενη» και πλήρωσε ακριβά την ολιγωρία της. Οι Ιταλοί με το 2-0 πια στα χέρια τους από το πρώτο ημίχρονο μόνο αν αυτοκτονούσαν θα έχαναν αυτή τη νίκη.
Βλέποντας πια το φάντασμα της ήττας να πλανάται για τα καλά πάνω από τη Γερμανία ο Λέβ έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, βγάζοντας τους Ποντόλσκι (δεν φάνηκε καθόλου) και Γκόμεζ (κατώτερων των περιστάσεων σε τόσο κρίσιμο ματς) και πέρασε στον αγώνα τους Ρόϊς και Κλόζε αντίστοιχα.
Pirlo Germany Italy 2012Η Γερμανία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσει την Ιταλία και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γρήγορο γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι.
Στο 49΄ ο Λαμ βρέθηκε σε ιδανική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε πολύ άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν. Δύο λεπτά αργότερα ο Οζίλ πλαγιοκόπησε από δεξιά την ιταλική άμυνα, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» την μπάλα για τον Κεντίρα που δεν μπόρεσε όμως να πιάσει το σουτ και χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για την ομάδα του Λεβ.
Στο 58΄ ο Πραντέλι αντικατέστησε τον Κασάνο με τον Ντιαμάντι, ενώ έξι λεπτά αργότερα έβαλε μέσα και τον Τιάνγκο Μότα στην θέση του Μοντολίβο.
Ο Ρόϊς (που έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του με την είσοδό του) με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 62΄ από μακριά ανάγκασε τον Μπουφόν να «απογειωθεί» και να διώξει σε κόρνερ.
Η «απάντηση» των Ιταλών ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με τον Μαρκίσιο που από πολύ κοντά σούταρε και η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Νόϊερ. Στο 72΄ ο Μαρκίσιο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους να κάνουν το 3-0, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε και αφού προηγουμένως είχε «αδειάσει» τον Μπαντσούμπερ πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Νόϊερ.
Ο Λεβ στο 71΄ έβαλε μέσα στον αγώνα και τον Μίλερ βγάζοντας τον Μπόατενγκ, όμως παρά τις αλλαγές η Γερμανία φάνηκε ότι δεν μπορούσε να διασπάσει το ιταλικό αμυντικό «τείχος», και όχι μόνο αυτό αλλά σε κάθε σχεδόν αντεπίθεση των Ιταλών κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή να δεχθούν και τρίτο γκολ.
Στο 82΄ ο Ντι Νατάλε (που μπήκε στην θέση του Μπαλοτέλι από το 70ο λεπτό) έφυγε μόνος του στον αιφνιδιασμό, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και «κλώτσησε» μια μεγάλη ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ στον αγώνα.
Ο Χούμελς στο 89΄ από το ένα μέτρο «σημάδεψε» τον Μπουφόν που αποσόβησε (για άλλη μια φορά) τον κίνδυνο για την Ιταλία.
Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαλτσαρέτι βρήκε την μπάλα με το δεξί χέρι και ο διαιτητής κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.
Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Οζίλ που νίκησε τον Μπουφόν μειώνοντας σε 1-2. Στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν πάντως οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να αλλάξουν τον ρου του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Πραντέλι να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Κίτρινες: Τιάγκο Μότα, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ (71΄ Μίλερ), Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Ποντόλσκι (46΄ Ρόις), Γκόμεζ (46΄ Κλόζε)
ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (64΄ Μοντολίβο), Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι (70΄ Ντι Νατάλε), Κασάνο (58΄ Ντιαμάντι)

Πηγή:ert.gr, ΕΤ1