Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: Συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ μόνο με προγραμματική συμφωνία

Το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας με τα άλλα κόμματα έθεσε ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση συνεργασίας, μετά τη συνάντηση του με τον Α. Σαμαρά ο Φ. Κουβέλης. «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι λευκή εξουσιοδότηση και επιταγή δεν δίνει.
Εξειδικεύοντας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε αναφορά στα εφτά σημεία που θέτει το κόμμα του, επικεντρώνοντας:
α) Στην παραμονή της χώρας στο ευρώ
β) Στην άμεση εκκίνηση διαπραγματεύσεων για την αλλαγή όρων του Μνημονίου με επίκεντρο τη χρονική επιμήκυνση του και της άρσης νομοθετικής πράξης για κατώτατους μισθούς και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ώστε να επανέλθει η μετενέργεια.
Αναφορικά με τα πρόσωπα ο κ. Κουβέλης χωρίς να θέσει θέμα γι' αυτό του πρωθυπουργού σημείωσε με έμφαση ότι «στο βαθμό που μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση προοδευτικής κατεύθυνσης απαιτείται σύμπτωση και συναίνεση στα πρόσωπα που θα τη συγκροτήσουν».

Σαμαράς: Εποικοδομητική η συζήτηση

«Εποικοδομητική», χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη ο Α. Σαμαράς, προαναγγέλλοντας ότι «η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και αύριο»