Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κοντά στην έξοδο η Διαμαντοπούλου

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Πέτρο Ευθυμίου, ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, η Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να περνάει στην απέναντι όχθη. Και, σύμφωνα με τις σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, να βρίσκεται… στην πόρτα της εξόδου από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
Η Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να θεωρεί “αιτία πολέμου” την υπουργοποίηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θόδωρου Παπαθεοδώρου, σε θέση υφυπουργού Παιδείας, καθώς πρόκειται για τον παράγοντα της ακαδημαϊκής κοινότητας που ύψωσε το… λάβαρο της αντίστασης κατά του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, τον οποίο προώθησε επί θητείας της στο υπουργείο Παιδείας.
Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης Σαμαρά, και την υπουργοποίηση του κ. Παπαθεοδώρου, η Άννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ με το στενό επιτελείο των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, στους οποίους εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της, και τη δυσφορία της.
Το μέτωπο που άνοιξε με την Άννα Διαμαντοπούλου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνο που παραμένει ανοικτό με το δίδυμο Λοβέρδου-Χρυσοχοϊδη, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην χρησιμοποιηθούν πολιτικά και προβεβλημένα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Φίλιππος Σαρρής / statesmen.gr