Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ώστε… Μνημόνιο δεν υπάρχει!

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Τα μάθατε, υποθέτω.  «Μνημόνιο δεν υπάρχει»!
Είναι εκπληκτικά αυτά τα νέα! Μας τα έφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και τα επιβεβαιώνουν καθημερινά,   τα στελέχη  του Κόμματός του.
Θα διερωτάσθε, πώς έγινε ξαφνικά αυτό το θαύμα;  Ο κ.Τσίπρας μας εξηγεί ότι το κατήργησε μονομερώς ο λαός με την ψήφο του, στις 6 Μαϊου.
Είπε δηλαδή ο λαός: δεν θέλω το Μνημόνιο και αυτό έπαψε να υπάρχει. Είπε: διαγράφω το χρέος και αυτό διαγράφηκε. Αυτομάτως. Κάπως σαν το κερί, που το σβήνει ο αέρας! Απίστευτα νέα μας έφερε  ο κ. Τσίπρας. Έτσι δεν είναι κ. Διευθυντά; Πάντα τέτοια να μας φέρνει ο  Πρόεδρος!
Βέβαια η κυρία Μέρκελ, η κυρία Λαγκάρντ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ως δανειστές, δεν το γνωρίζουν αυτό.  Ούτε καν το υποψιάζονται.
Ίσως δεν   αντιλήφθηκαν  ακόμη ότι «το Μνημόνιο δεν υπάρχει», γιατί ο  Τσίπρας τους λέει κάτι ακαταλαβίστικα. Ότι δήθεν εμείς δεν το καταγγέλλουμε το Μνημόνιο αλλά ο λαός την έκανε τη ζημιά και απλώς το κατάργησε. Αλλά αφού δεν  υπάρχει πια το Μνημόνιο, να δούμε τώρα τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και άλλα παρόμοια ελληνοαγγλικά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» (χωρίς να υπάρχουν) και έγινε πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και αυτός να γίνει πρωθυπουργός και μας λέει τώρα πως «Μνημόνιο δεν υπάρχει» (ενώ υπάρχει).
Λέτε να την πατήσουμε ξανά; Μάλλον απίθανο φαίνεται.
Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας σπρώχνει τη χώρα έξω από το Ευρώ. Είναι εντελώς απίθανο να μην το καταλαβαίνει. Το καταλαβαίνουμε πολύ καλά, όλοι. Και εμείς και εκείνος.  Δεν έχει σημασία που άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα γράφει στο εξωτερικό. Κανείς πια δεν είναι τόσο κουτός. Ούτε καν οι… «κουτόφραγκοι».
Μερικοί ισχυρίζονται ότι χωρίς, να το θέλει, ίσως και χωρίς να το φαντάζεται καν, ο κ. Τσίπρας παίζει το παιχνίδι εκείνων που κάνουν  το παν για να «γυρίσει» η Ελλάδα σε μια νέα  φτωχοδραχμή,  ώστε  να μπορούν έπειτα  να την  αγοράσουν  (την Ελλάδα) για μια  χούφτα Ευρώ. Εννοείται τα Ευρώ της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, του χρηματιστηρίου, του ξεπλύματος  βρώμικου χρήματος κτλ. Ευρώ που εγκαίρως έβγαλαν στις Τράπεζες του εξωτερικού, οι εν λόγω Έλληνες «πατριώτες».
Επειδή όμως, σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι του κ. Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας και επειδή στην ιστορία του έθνους, από την  αρχαιότητα ήδη μέχρι και πρόσφατα, οι δημαγωγοί  και οι λαοπλάνοι έφεραν μεγάλα δεινά στην πατρίδα και στον Ελληνικό λαό, θα ήταν προς το συμφέρον όχι μόνο όλων των άλλων αλλά και του ίδιου του κ. Τσίπρα, να αφιππεύσει, το συντομότερο, από το άλογο του ναρκισισμού και της αλαζονείας. Είναι πολύ ψηλό αυτό το άλογο και όποιος πέσει, δύσκολα ξανασηκώνεται.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Σταύρος Γεωργίου

statesmen.gr