Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Τελικά όλα επιβεβαιώθηκαν. Δείτε ΕΔΩ.



Όλο το παρασκήνιο για τον φιλομνημονιακό γάμο Ντόρας - Σαμαρά !


Η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στη ΝΔ και να ενταχθεί ενόψει των εκλογών του Ιουνίου στις λίστες της Συγγρού και μάλιστα να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας!

Η Ντόρα το επιδίωκε για 2 λόγους:

1. Γνωρίζει οτι η Δημοκρατικη Συμμαχία δεν υπήρχε περίπτωση να μπει στη Βουλή ούτε στις εκλογές Ιουνίου, αφού οι νέες δημοσκοπήσεις δεν της δίνουν πάνω απο 1% με 2%, οπότε εαν ήθελε να διατηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο θα έπρεπε να κάνει κάποια κίνηση. Είτε συνεργασία με Μάνο είτε με Σαμαρά. Προτίμησε το δεύτερο αφού το θεωρεί πιο σίγουρο.

2. Βλέπει τον ευατό της σαν τον επόμενο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρει οτι ο Σαμαράς το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου σε περίπτωση νέας ήττας θα "φαγωθεί" με άμεσες διαδικασίες, οπότε έχει ήδη θέσει σαν στόχο να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πριν 3 χρόνια.

Απο την άλλη μεριά ο Σαμαράς βρίσκεται στην κυριολεξία σε αδιέξοδο.  Βλέπει οτι το όνειρο του να γίνει πρωθυπουργός δεν πραγματοποιείται και κάνει σπασμωδικές κινήσεις που του προτείνουν οι αποτυχημένοι συμβουλοί του. Δηλαδή να ζητήσει ένωση με όλους του φιλομνημονιακούς (Ντόρα / Καρατζαφέρης / Μάνος) και τους οποίους τους καταδίκασε ο λαός στις εκλογές που περάσανε.

Δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς οι κινήσεις του. Απο μια μεριά βγαίνει και δηλώνει σχεδόν μετανιωμένος που υπέγραψε το Μνημόνιο 2 και οτι πρέπει να αλλάξει, και απο την άλλη φέρνει πίσω την Ντόρα που είναι άκρως νεοφιλελεύθερη και περισσότερο Μνημονιακή απο οτι ο ίδιος!

Αυτά τα βλέπει η βάση της Νέας Δημοκρατίας και στην κυριολεξία ΒΡΑΖΕΙ αφού βλέπουν οτι κωλοτούμπες του αρχηγού τους δεν έχουν τελειωμό. Δεν ξεχνάνε άλλωστε οτι Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη είχαν ανταλλάξει πολύ βαριές εκφράσεις όλα αυτά τα χρόνια και η δεύτερη θεωρούταν ξένο σώμα για την παράταξη απο όλους.

Ενα είναι σίγουρο: Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις!
Tromaktiko